Pokemon Go oyununda pokemonları bir şekilde yakaladınız ama pokemonların nasıl dövüştürüleceğini biliyormusunuz? Pokemon go oyununda pokemon nasıl dövüştürülür, savaştırılır ile ilgili bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Pokemon Go Oyununda Pokemonlar Nasıl Dövüştürülür?
Pokemon Go Oyununda Pokemonlar Nasıl Dövüştürülür?


Pokemonlar Nasıl Dövüştürülüyor?
Bir pokemon dövüşünde kullanabileceğiniz 3 basit komut bulunuyor. Birincisi Tek Tık, ikincisi Uzun Basılı Tutma, üçüncüsü de Yer Değiştirme. Tek Tık, pokemonunuzun en basit özelliğini hızlı bir şekilde yapmanıza imkan sağlıyor. Uzun Basılı Tutma ise pokemonunuzun güçlü olan özelliğini belli aralıklarla uygulamanıza yarıyor. Tabii uzun basılı tuttuğunuz zaman daha güçlü hasar verdiğinizi de belirtmeliyim. Yer Değiştirme ise rakibinizin ataklarından kaçmak için sağa ya da sola yaptığınız hareketler oluyor. Fakat oyunun yeni olmasından ötürü bu komut çok sağlıklı işlemiyor.

Pokemonlarınızı İyi Tanıyın!
Pokemonlarınızın güçlü ve zayıf yanlarını iyi bilip buna göre düzenlemeler yapın. Zira her pokemonun bir grubu bulunuyor ve grupların da birbirlerinden üstünlükleri bulunuyor. Mesela ateş grubu pokemonları çimen grubuna karşı, çimen grubu pokemonları su grubuna karşı, su grubu pokemonları ise ateş grubu pokemonlarına karşı üstündürler. Bütün bu bilgileri internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz. Pokemonlarınızı da buna göre şekillendirerek düzenleyebilirsiniz. Bu anlamda tek bir gruba ait pokemonları tercih etmektense birden fazla grubun pokemonlarını elde tutmaya özen göstermeniz çeşitlilik açısından elinizi kuvvetlendirecektir.

Ayrıca pokemonlarınızın CP ve HP değerlerine dikkat etmelisiniz. CP değeri pokemonunuzun saldırı gücünü ortaya koyar. HP değeri ise can değeridir. CP değeri yüksek pokemonları elinizde tutmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Zira arenaya çıktığınızda siz 10 CP değerinde bir pokemonu öne sürüp karşınızda ki rakip 150 CP değerinde bir pokemonu öne sürerse bu durum sizin açınızdan ciddi prestij kaybı olacaktır.
-- sponsor içerik --

---