Gümüş Suyu Nedir? Gümüş Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?
Gümüş Suyu Nedir? Gümüş Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?

Gümüş Suyu Nedir? Gümüş Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?

Son günlerin en çok ilgi gören ürünlerinden birisi Gümüş Suyu, Peki gümüş suyu nedir, hangi hastalıklara iyi geliyor, gümüş suyunun zararlı olduğunu söyleyenler haklımı? Bu tür soruların cevaplarını size aktarmaya çalışacağız.

Gümüş, metal olarak eski çağlardan bu yana bilinmekte ve kullanılmakta…

En eski gümüş buluntular MÖ 4. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Gümüşün tıbbi amaçlarla ilk olarak Mısır’da kullanıldığı tahmin edilmektedir. Gümüş birbirinden bağımsız olarak Yunanlar, Romalılar, Persler ile Hintler ve Çinliler tarafından da tıp alanında kullanılmış, ancak eski Maya, Aztek veya İnka kültüründe ise gümüş kullanımına rastlanmamıştır.

Orta çağlardaki gümüş kullanımı geniş kapsamlı olarak antik ve Arap simyacıların etkisinde kalmıştır. 14. yüzyılda Konrad von Megenberg, Doğanın Kitabı adlı yapıtında gümüş hakkında ayrıntılı ve eğitici bilgiler vermiştir. Bu kitabında Kontrad von Megenber, özellikle metabolizmanın güçlendirilmesi, kaşıntı ve hemoroit şikâyetleri karşısında gümüş suyunun gösterdiği olumlu etkilerden söz etmiştir.

Bu bilgiler Samuel Hahnemanns tarafından da kuşkuya hiç yer bırakmaksızın kesinlikle onaylanmıştır. Koloydal gümüş 1940’lı yıllara kadar dünyada oldukça yaygın bir şekilde antibiyotik olarak kullanılıyordu. Fakat sentetik antibiyotiklerin daha ucuza üretilebilmesi ve kâr payının daha yüksek olması nedeniyle, gümüş unutulmaya ve unutturulmaya başladı.

Bugüne kadar pek çok insan gümüşün bu özelliklerinden haberdar bile değildi. Sentetik antibiyotiklerin bakterilere karşı başarısız kalması, bakterilerin sentetik antibiyotiklere karşı direnç geliştirmeleri ve sentetik antibiyotiklerin yan etkilerinin neredeyse yararlarından daha fazla olması sonucunda alternatif antibiyotik arayışları başladığında, 1940’lı yıllardan sonra adeta unutturulmaya çalışılan koloydal gümüş, tekrar hatırlandı.

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde halen gümüş suyu aleyhinde kampanyalar sürdürülüyor, ancak buna rağmen gümüş suyu halen doğal bir antibiyotik olarak oldukça revaçta.

Gümüşün antibiyotik özellikleri aslında çok eskiden beri biliniyor. Gümüşü günlük hayatlarında, mutfak gereçleri, süs eşyası, saklama kabı olarak insanların sürekli kullandıklarını biliyoruz. İngiltere’de ağzında gümüş kaşıkla doğmak diye bir deyim vardır. Bu deyim doğuştan şanslı insanlar için kullanılır.
Eskiden zenginler yeni doğan çocuklarına emmesi için gümüş kaşık verirlerdi. Böylece çocuk, hastalıklara karşı korunmuş oluyordu.

>> GÜMÜŞ SUYU NASIL YAPILIR? GÜMÜŞ SUYUNUN FAYDALARI NELERDIR?

Koloydal gümüş geniş spektrumlu bir antibiyotik şeklinde etkide bulunur ve tüm tek hücreli parazitleri, yani bakterileri, virüsleri ve mantarları kısa süre içinde öldürür. Yaklaşık 650 farklı hastalık tetikleyiciye karşı etkili olduğu bilinmektedir. Minicik gümüş moleküller, tek hücreli bakterilerin içine
girer ve orada oksijen kazanımından sorumlu olan enzimi bloke ederler. Parazitlerin metabolizması bozulur ve ölmeye başlarlar. Gümüş suyu ile elde edilen tecrübelere göre, intakt cilt hücreleri, sağlığa yararlı bakteriler gümüşten zarar görmüyor.

Gümüş suyunun başka bir avantajı da hastalık tetikleyicilerin gümüş suyuna karşı direnç gösterememeleri ve bağışıklık kazanamamalarıdır. Koloydal, tek hücrelileri muhtemelen DNS ve/veya RNA gümüş kompleksleri ile öldürüyor veya nüklein asitleri ile tahrip ediyor…

Tek hücrelileri, plazmoitleri ve –sporlar dahil– mantarları öldürüyor, kurtlara saldırıyor ve hücre membranlarının geçirgenliğini değiştirerek hücrelere
girişi önlüyor.

Gümüş cerrahi alanda kullanım açısından da önemli bir yere sahiptir. Örneğin beyin damarlarının kapatılmasında veya kafatasında oluşan sorunlarda gümüş büyük bir önem taşır (Haidenhein-Plastik). Öncelikle içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarında sayısız bilim adamı, gümüşün tıp alanında etkileri ile ilgili sayısız ve yoğun araştırmalar yapmış, bu araştırmaların sonuçları dünya çapında saygın tıp dergilerinde –örn. Lancet, Journal of the American Medical Association ve British Medical Journal gibi– yayımlanmıştır.

Gümüş Suyu Nedir? Gümüş Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?



>> KARBONAT , D VITAMINI VE GÜMÜŞ SUYU İLE KANSER TEDAVISI!

Avustralyalı Courtenay bu etkileyici çalışmaları bir araya toplamış ve bir kitap haline getirmiştir (The hidden Truth, Sydney 1997). Bu kitabın içinde güncel araştırmalar yer almakta olup bu araştırmalar, gümüş ve etkileri konusunda, günümüzde bilimin ne kadar yoğun bir araştırma içinde olduğunu ve yine aynı şekilde tıp alanında koloydal gümüş suyunun ne kadar geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu

Gümüş Suyu Kullanım Alanları:
“Gümüş Suyu”; antibiyotiğe ihtiyaç duyulan ve antibiyotiğin yetersiz kaldığı hemen tüm alanlarda aktif olarak kullanılır. Ancak antibiyotikten farkı; tamamen doğal bir karışım olma özelliği sebebiyle; her türlü yan etkiye uzaklığı ve metabolizmada herhangi bir yok edici etkiye sahip olmamasıdır. ” Gümüş Suyu” oral yolla alındığı zaman; 6 dakika içinde etkisini göstermeye başlar.

GÜMÜŞ SUYUNUN FAYDALARI


1-) Sivilceler 
2-) Sorunlu Benler 
3-) Açık Yaralar 
4-) Ayak Mantarları 
5-) Sedef Hastalığı 
6-) Uçuklar (herpes) 
7-)Bademcik Ağrıları 
7-) Diabet (Şeker) 
8-) Ağız Kokusu 
9-) Akciğer İltihabı 
10-) Sinüzit 
11-) Ağız Pamukçuğu 
12-) Her Türlü İltihabı

Gümüş Suyu prostata iyi gelir mi?

Mikroplardan arınmak amaçlı dezenfektan olarak kullanılır. - Eklem romatizması hastalıklarına iyi gelir. - Prostat ve benzeri hastalıklara karşı etkilidir. Bu gibi faydaları ile beraber gümüş suyu günümüzde en önemli tedavi yöntemleri içerisinde yer almaktadır

Gümüş suyu egzamaya iyi gelir mi?

Gümüş Suyu Egzamanın görüldüğü bölgelere sürülmeli ve içilmelidir. Alerjik bir reaksiyon olan Egzama Gümüş suyunun ANTİALERJİK özelliği sayesinde içildiğinde alerjik reaksiyon gösteren sorunu çözmeye büyük ölçüde yardımcı olur. Aynı zamanda ANTİBAKTERİEL özelliği ile sürüldüğü bölgenin hızla iyileşmesini sağlar.

Gümüş mikrop öldürür mü?

Gümüş çok çeşitli bakterileri 3 yolla öldürüyor: 1- Gümüş bakterilerin hücre duvarlarını zayıflatarak parçalanmalarına neden oluyor. 2- Gümüş bakterilerin metabolizmasına müdahale ederek onları aç bırakıyor. 3- Gümüş bakterilerin hücre bölünmesini bozarak çoğalmalarına engel oluyor.


En çok sorulan sorular: Gümüş Suyu prostata iyi gelir mi? Gümüş suyu kansere iyi gelir mi?, Gümüş suyu cilde nasıl kullanılır? Gümüş suyu kaç ppm olmalı? Gümüş suyu ne kadar içilir? Gümüş suyu egzamaya iyi gelir mi? Gümüş Suyu kremi ne işe yarar? Gümüş iyonu nedir? Gümüş suyu hangi hastalıklara iyi gelir? Gümüş suyu nasıl içilmeli? Gümüş neye iyi gelir? Swk kolloidal gümüş suyu ne ise yarar?

-- sponsor içerik --

---