Kansızlık vücudumuza zarar veren bir eksiklik olarak günümüzde oldukça yaygın olarak görülmektedir. Peki kansızlık için neler yapabiliriz? Doktorların önerdiği ve yazmış oldukları ilaçlara ek olarak neler yapabiliriz?

Kansızlığa Kesin Çözüm! Kan Yapıcı Mucize Karışım Tarifi
Aşağıdaki tarif ibn-i sinadan günümüze kadar gelen evvel zaman ebelerinin tüm annelere doğum sonrası içirdikleri özel bir şerbet tarifidir. Yüzde yüz doğal olan bu şerbet kilo aldırmaz vücudumuza ödem toplatmaz. Bu tarifi paylaşan herbalistin iddiası şudur ki sadece bir ay düzenli kullanımla kan değerleri düzelecek.

Kan şerbeti tarifi


  • 500 gr çekirdekli antep üzümü
  • 500 gr keçiboynuzu pekmezi
  • 500 gr arpa
  • *100 gr kına-kına

Bu bitkilerin tamamı 5 litre suda 20 dakika kaynatılacak ve bir tülbent yardımı ile süzülecek
elde edilen şerbet buz dolabında saklanacak ve sabah öğlen akşam birer su bardağı tok karına içilecek.


Kına-kına: (Cinchona officinalis), Amazon Yağmur Ormanlarının doğal bir ağacıdır. Kinin elde edilmesinde kullanılır. Bu madde sıtmanın tedavisi ve sıtmadan korunmada özellikle kullanılan bir ateş düşürücüdür. Bu ağaçtan ayrıca cinchonine, cinchonidine ve quinidine elde edilmektedir. Diğer İsimleri : Kontestozu, Quinaquina, Cinchona, Quinquina Botanik Bilgi : Kökboyasıgiller familyasından, 5-20 m boylanabilen bir bitkidir.Yaprakları eliptik veya yumurta şeklinde kenarları bütündür. Yaprakların üstü koyu yeşil ve tüysüz, alt yüzeyi tüylü ve eski yaprakları esmer veya kırmızı bir renk alır. Çiçekleri dalların uç kısmında topluca bir arada bulunur. Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir. Bilinen Bileşimi : Kabuğundan “Kinin / Quinine, Chininum” çıkarılır. Kınakınanın terkibinde kinin, kinidin, kinşonin, kinşonidin, sinşol, kupreol gibi maddeler vardır. Gövde ve kök kabukları (Cortex Chinae) kullanılır. Tadı acıdır.

Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.

-- sponsor içerik --

---