Gezen tavuk yumurtası, tavukların kapalı ortam dışında dolaşıp doğal olarak kendi yemini kendisinin bulabildiği ve güneş ışığını alarak doğal ortamına uygun olarak yaşayan tavukların yapmış olduğu yumurtalardır.

Gezen Tavuk Yumurtası Nedir? Gezen Tavuk Yumurtası Nasıl Olur?
Gezen Tavuk Yumurtası Nedir? Gezen Tavuk Yumurtası Nasıl Olur? 
Tabiki gerçekten gezen tavuk yumurtasını bulmak büyükşehirlerde çok zor, gezen tavuk yumurtası ismiyle satılan bir çok firmanın ürünleri mevcut, gezen tavuk yumurtası normal çiftlik üretimi yumurtaların neredeyse 2 katı fiyatına satılmaktadır.

Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği (Yum-Bir) Başkanı İbrahim Afyon; bazı kişilerin fabrikalarda daha ucuza satılan kirli yumurtaları satın alıp samana karıştırarak gezen tavuk yumurtası adıyla satış yaptığını söyledi.

Son zamanlarda medya yolu ile yaygınlaşan ‘gezen tavuk’ yumurtasını kullanan bazı satıcıların müşterileri kandırdığını belirten Kayseri Yum-Bir Başkanı İbrahim Afyon, “Halkın doğal yumurtaya bakış açısı, ‘kirli olan yumurta doğal yumurtadır’ şeklinde. Bazıları da bunu kullanıyor ve yumurta fabrikalarından yarı fiyatına temin ettikleri kirli yumurtaları satın alarak, piyasaya üç-dört katı fazla fiyata ‘gezen tavuk yumurtası’ diye sürüyor.” dedi.

“YUMURTANIN ÜZERİNDEKİ KİR AKSİNE ZARARLI”

Yumurtaların üzerindeki kirin, algının aksine sağlıksız olduğunu vurgulayan Başkan İbrahim Afyon, “Yumurtanın üzerindeki kir aksine zararlıdır. Yumurtanın üzerindeki gözenekten içeri geçebilir. Bunlar hijyen dışıdır. Biz paketlerimize kesinlikle bu tür ürünler koymayız. Halkımızdan ricamız şudur ki; ambalajsız ürün almasınlar. Paketlerin üzerindeki son kullanma tarihine dikkat ederek yüzeyi temiz yumurtalar satın arasınlar.” diye konuştu.

“TİCARİ YUMURTADAN FARKI YOK”

Özellikle gezen tavuk yumurtası aramanın gereksiz olduğunu belirten Başkan İbrahim Afyon, fabrikada üretilen yumurtaların daha hijyenik olduğunu savundu. Başkan İbrahim Afyon sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tür yumurtaların ticari yumurtalardan hiçbir farkı yoktur. Hatta ticari yumurtaların şu avantajı vardır; hijyeniktir, yediği yem bellidir, bulunduğu ortam bellidir, aşılamaları ilaçlamaları zamanında yapılır ve kontrol altındadır. Herhangi bir hastalık riski oluştuğu an müdahale edilir ve o sürü kesime gönderilir.”
-- sponsor içerik --

---