Torununa bakan büyükanne maaşı için son viraja girildi. Anne babanın çalışması dolayısıyla bakıcıya teslim edilmek zorunda kalan çocukların daha sağlıklı yetişebilmesi için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, torununa bakan büyükanneye maaş vererek kan bağı bulunan bakıcı sağlamış olacak. Peki, torununa bakan büyükanneye maaş başvurusu ne zaman yapılacak?  İşte, merakla beklenen konunun detayları
Torunlarına Bakanlara Maaş Bağlama Şartları ve Başvuru Süreci
Torunlarına Bakanlara Maaş Bağlama Şartları ve Başvuru Süreci
Bir süredir hükümetin ve iş dünyasının gündeminde olan ‘büyükanne projesinin’ detayları belli oldu. Proje, İstanbul ve Bursa illerinde, seçilecek 5 bin aileden pilot uygulama olarak başlayacak. Çalışan annelerin çocuklarına bakacak olan büyükanneler, 65 yaşından büyük olmayacak. Uygulama kapsamında da büyükannelere asgari ücretin yüzde 30’u olan 421 lira ödenecek.

TORUNUNA BAKAN BÜYÜKANNE İÇİN SÜREÇ BUGÜN BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Özellikle kadının istihdamda kalışına destek verebilmek, hem de doğum yapmış anneyi evladıyla olan hukukunu ve huzurunu güvenli ortamda sağlayabilmek için inşallah yarın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sayın Başbakanımızın huzurunda diğer paydaşlarımızla birlikte ‘Büyükanne Projesi’nin imzasını atacağız" dedi.

Devlet Koruması Altına Alınmış 2 bin 974 gencin Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Yerleştirilmeleri Kura Töreni Meyra Palace Hotel’de gerçekleştirildi. Kura törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ataması yapılacak gençler ve aileleri katıldı.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZIN HUZURUNDA DİĞER PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ‘BÜYÜKANNE PROJESİ’NİN İMZASINI ATACAĞIZ”

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle kadının istihdamda kalışına destek verebilmek, hem de doğum yapmış anneyi evladıyla olan hukukunu ve huzurunu güvenli ortamda sağlayabilmek için inşallah Sayın Başbakanımızın programı yarın uygun bildiğim kadarıyla yarın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sayın Başbakanımızın huzurunda diğer paydaşlarımızla birlikte ‘Büyükanne Projesi’nin imzasını atacağız. Büyükanneleri torunlarıyla daha iç içe daha biraraya getirmiş olacağız. Bu anlamda kültürel değerlerimizin aktarılması, medeniyet değerlerimizin aktarılması, çocuğun huzur ve güveni annenin de çalıştığı ortamda evladının huzurlu ve güvenli ortamlarda yarınlara yetiştirilmesi anlamında toplumsal sahiklerin güçlü olduğu yansıdığı bu projenin bir taraftan ülkemize, milletimize, annelerimize, büyükannelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
-- sponsor içerik --

---