Jartiyer Nedir? Jartiyer Nasıl Giyilir?
Jartiyer Nedir? Jartiyer Nasıl Giyilir?

Jartiyer  ile ilgili merak ettiklerinizi nedirkibu.com da sizler için paylaşıyoruz.


Jartiyer diye araştırıldığında karşınıza tam takımlar çıksa da aslında jartiyer bir iç çamaşırı değildir. Lastikli bağlardan ibaret olan jartiyerler takım olarak piyasada satıldığı için bu takımlara genel olarak jartiyer ismi uygun görülmüş ve kabul edilmiştir.

Jartiyerler, seksiliği fazlasıyla yansıtan gece kıyafetlerindendir. Kimileri özel anlar için tercih ederken kimileri gece uyku sırasında bile kullanabilmektedir.

Takım olarak satın almıyorsanız; doğru parçaları birleştirmek; uyum yakalamak açısından son derece önemlidir. Ayrıca vücut tipine uygun bir jartiyer modeli seçilmemesi halinde ortaya kötü görüntüler de çıkabilmektedir. S

on günlerde sık sık görülen ve adı duyulan jartiyerlerin tarihine bakıldığında karşınıza çok da yakın bir tarih çıkmayacaktır. Jartiyerlerin varlığı Ortaçağ kadar eskiye dayanabilmektedir. Ancak bu dönemlerde elbette günümüzdeki kadar kullanımı yaygın, satışı her yerde olan ve adı duyulmuş bir ürün değildir.

Jartiyer Nedir?

Jartiyer kelime ve kullanım açısından en basit anlamıyla giyilen çorapları dizin üstünde tutturmaya yarayan lastikli bağ demektir. Jartiyer adı verilen gereç temel olarak iki parçadan meydana gelir. Bunların birisi çorap diğeri ise üst kısımda çorabı tutmaya yarayan parçadır. Ancak artık modellere bakıldığında alt iç çamaşırından doğrudan çorabı tutan çeşitler de ortaya çıkmıştır.

Jartiyer Nasıl Giyilir, Nasıl Kullanılır?

Jartiyer kullanımı alışıldığında aslında çok zahmetli bir iş olarak kabul edilmez. Devamlı kullananlar ve rahatlığını fark edenler artık normal çorap kullanımında sıkıntı yaşayabilmektedir. 

Stripe adı verilen parça, çorabın tutturulmasına yarar ve istenen boyda ayarlama imkânı da sunar. Genellikle iki önde iki arkada dört adet stripe bulunur. Bu parçaları çoraba tutturma aşamasında kolaylık yaşamak adına çorabı yukarı çekmeden bu işlemi yapmanız daha mantıklı olacaktır.

Kadınların jartiyer seçerken dikkat etmesi gereken ilk önemli konu kilodur. Kilolu bayanlar, biraz daha geniş ve balenli çeşitleri tercih etmelidir. Zayıf bayanlar jartiyer seçiminde rahat davranabilirler. Yanlış jartiyer modeli tercih etmeniz halinde rahatsızlık yaşayabilirsiniz. 

Bununla beraber kumaş seçimine de özen göstermenizde yarar vardır. Dar kıyafetler giyerken jartiyer kullanmak riskli olabilir. Ayrıca çorap dantelliyse jartiyeri dantelin en uygun yerine takmanız kazaları önleyecektir.

Jartiyer Nedir? Jartiyer Nasıl Giyilir?
Jartiyer Nedir? Jartiyer Nasıl Giyilir?

Jartiyer Çeşitleri Nelerdir?

Jartiyer çeşitlerine bakıldığında birbirinden farklı birçok model ve renk karşınıza çıkabilir. Bu aşamada en doğru modeli tercih etmeniz için kullanım ipuçlarına dikkat etmelisiniz. 

Jartiyerlerin yüksek bel, düşük bel ve bel hizasında olan modelleri bulunmaktadır. Beli ince olan bayanlar bel hizası ya da düşük bel modelleri tercih edebilir. Kilolu bayanlar için ideal olanı geniş jartiyerlerdir. 

Bazı jartiyer modelleri ekstra bir parça ile değil doğrudan büstiyerden çoraba bağlanabilir şekildedir. Ancak büstiyer kullanımı günlük hayatta zor olabileceğinden pek tercih edilmez. 

Bu modeller daha çok özel günlerde kullanılmaktadır. Renk ve kumaş bakımından da bol miktarda alternatif mevcuttur. Saten, pamuklu, dantelli olanlar bunlardan yalnızca birkaç tanesidir.

Jartiyer Nedir? Jartiyer Nasıl Giyilir?
Jartiyer Nedir? Jartiyer Nasıl Giyilir?

Jartiyerin Tarihçesi

Yeni olduğu düşünülen aslında Ortaçağ‘a kadar dayanan jartiyeri, genel olarak Avrupalı gelinler tercih ederdi. O dönemlerde bir tür kızlık bozma olarak görülen damadın misafirlere jartiyer fırlatması geleneği ile adını iyice duyurmuştur. 1340’lı yıllarda ise jartiyer tarikatı mevzusu ortaya çıkmıştır. Tarikat, Kral III. Edward tarafından kurulmuştur. 

Başka bir rivayete göre ise bir kontes, Kral Edward ile dans ederken birden jartiyeri dizinden aşağıya kaymıştır. Bunların dışında bir efsaneye göre de Kral Edward kurduğu tarikata bağlı olarak Aziz George ve askerlerinin savaş sırasında jartiyer taktığına ve bunun uğurlu olduğuna inanmıştır.
-- sponsor içerik --

---