Saç Dökülmesini Önleyen 7 Mucizevi Yiyecek


Saç Dökülmesini Durduran 7 Mucizevi Yiyecek


Saçlarınız dökülüyorsa bu yiyecekler işinize yarayabilir. İşte saç dökülmesini durduran 7 yiyecek.


Ispanak
Demir eksikliği, saç dökülmesinin temel nedenlerinden biridir, bu nedenle demir, mineral ve vitamin bakımından zengin ıspanağı tüketerek saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Ceviz
Cevizin içinde bulunan yağlar, saçtaki elastin maddesini kuvvetlendirerek dökülmeyi önler ve yeni saç çıkmasına yardımcı olur.

Yumurta
D vitamini saçların beslenmesinde büyük rol oynuyor, bu nedenle yumurta, saç dökülmesine karşı mücadelede adeta yorulmak bilmeyen bir nefer gibi.

Somon
Magnezyum açısından zengin gıdalar, saç dökülmesini yavaşlatır ve engeller. Somon ve diğer bütün balık çeşitleri, magnezyum açısından güçlü olduğu için rahatlıkla tüketilebilir.

Havuç
A vitamini, kafa derisinin beslenmesi ve saçların dökülmeden yerinde kalmasında çok önemli bir yer tutar. Havuç da A vitamini açısından zengin bir gıda olduğu için kelliğe karşı uygun bir silahtır.

Çin lahanası
Demir açısından çok zengin olan Çin lahanası, demir sayesinde vücudunuzdaki ferritin maddesinin miktarının azalmamasını sağlayacak ve saç dökülmesini engelleyecektir.

Süzme yoğurt
Bol miktarda D vitamini ve B5 vitamini barındıran süzme yoğurt, saç dökülmesiyle savaşta etkili yer tutan yiyeceklerden biri.
-- sponsor içerik --

---