Farklı boyacılardan teklifler alarak işcilik fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca bir önemli konuda boya konusunda istediğiniz , anlaştığınız bir boya markası varsa, boyacınız ile birlikte boyayı satın almanız.. (piyasada bazı uyanıklar kalitesiz boya kullandıkları halde kaliteli boya kullandıklarını söyleyerek daha fazla kar elde etme peşindeler) Arta kalan boyayı da boyacı ustanızdan istemeyi unutmayın! Evinizi boyamaya yeterli gelecek boya miktarına ise aşağıdaki şekilde kısaca hesaplayabilirsiniz.

Bir eve ne kadar boya gider?
Evin kaç yılda bir boyanması gerektiği, kullanım şekli ile doğru orantılı oluyor. Evin duvarlarının kötü kullanılması, evin rutubetli olması ve ekstra sorunlar yaşanması durumunda boya süresi düşmektedir.

Evi Boyamak İçin Kaç Lt Boya Lazım Olur?
Buna karşın, duvarların temiz kullanılması, rutubetin olmaması, ve sürekli silinmesi gibi etkenler duvarların tekrar boyanma süresini uzatabiliyor. Bu gibi kullanımlarda ev 7-8 senede 1 boyanabiliyor.

Peki, eviniz için tekrar boyama zamanının geldiğini veya erkenden duvar renginizi değiştirmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda, bir eve ne kadar boya gider?

Bir ev ne kadar boya ile boyanır?
Bir ev için ne kadar boya kullanılacağı, evin oda sayısına, duvar sayısına, duvarların genişlik ve yüksekliğine göre değişebiliyor.

Örnek..
Ev boyama işlerinde ne kadar boyanın kullanılacağının hesaplanması için genellikle, ev metrekaresinin öncelikle 3 katı alınıyor. Böylece boyanacak duvar metrekaresi ortalama olarak hesaplanıyor.

Buna göre 120 metrekarelik bir ev için 120 x 3 = 360 metrekarelik duvar boyanıyor.

1 kg boya ile yaklaşık 9 metrekarelik duvar boyanabiliyor.

360 metrekareye ortalama olarak 40 kg boya harcanıyor. Boyanın iki kat yapılması halinde 40 x 2 = 80 kg boya gerekli oluyor.


-- sponsor içerik --

---