Totem Tabela Nedir? Totem Tabelanın Avantajları

Ticarette rekabetin artması düşük maliyetli reklamları birkez daha gündeme getirdi. Düşük maliyetle nasıl reklam yapılabilir? İlk akla gelenlerden birisi tabelalar.. Tabela incelemesinde Totem Tabela ürünü hakkında merak edilen konuları sayfamızda paylaşacağız.

Totem Tabela Nedir?

Günümüzde tanıtım sektörü oldukça gelişmiş sistemlerden oluşmaktadır. Her geçen gün artıp, yenilenen bu sistemler, piyasa sektöründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu sistemlerden önemli bir alanı oluşturanlardan bir tanesi tabela sistemleridir. Bu yazımızda tabela sistemlerinden totem tabela yapılarını inceleyeceğiz.


Totem tabela sistemleri hakkındaki bazı bilgiler verelim;

  • Totem tabelalar, genel anlamda çok büyük ve gösterişli tabelalardır. Açık alanlarda, şehirler arası yollarda, cadde kenarlarında, uzaktan görülebilecek yerlerde ama en çok petrol istasyonlarında ve outlet center’ larda kullanılmaktadır.
  • Totem tabelalar yine kendi içinde ışıksız ve ışıklı totem olarak iki kısma ayrılmaktadır. Işıklı totem tabelalarda kullanılan boruların içinde bir insanın rahatlıkla hareket edebileceğini düşünürseniz, bir totem tabelanın ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsiniz. Günümüzde tabelacılar ve müşterileri arasında çok küçük ebatlarda yapılan yol ve kaldırım kenarı tabela çalışmalarına totem dense de, bu çok doğru bir isimlendirme değildir.
  • Totem tabelaları kendi içerisinde birkaç isimle isimlendirmek gerekirse, tek bacaklı totemler, çift bacaklı totemler, likit totemler gibi bazı isimler verebiliriz. Bunlardan likit totem ismini verdiğimiz tabela çalışmaları genel olarak yerden yukarıya tek gövde üzerinde yükselen, hepsi olmasa da bir kısmı ışıklandırılan tabelalardır.
  • Totem tabela uygulamaları özellikle açık alanlarda kullanılır. Şehirler arası yollarda ve cadde kenarlarında çok uzaktan görülmesi gereken totem tabelalar, işinde ehil firmalar tarafından yapılmalıdır.
  • Totem tabela, iş yerinin önlerine dikilen ve değişik yönlerden görülmesini sağlayan bir tabeladır.  Temel olarak yere monte edilerek konumlandırılır. Genellikle iki yönden de görülecek şekilde çift taraflıdır fakat istenildiğinde 3 veya 4 cepheli olarak da üretimi yapılabilir. Totemin avantajı, yüksekliği ve yola yakın konumlandırılması sebebiyle uzak mesafeden de görülebilmesidir.



    Totem tabelalarda dikkat edilecek hususlar
      Totem tabela’yı konumlandıracak yeri doğru seçmektir. Totemin konumlanacağı yere göre totemin uzunluğu, büyüklüğü ve küçüklüğü daha iyi belirlenip, imalatı o ölçülere uygun yapılmalıdır.
    • Totem tabelanın monte edileceği yerin beton dökülerek güçlendirilmesi gereklidir.
    • Totemin rüzgar ve fırtınalı havalarda yıkılmaması için iskeletinde dayanıklı ve yeterli malzeme kullanılması gerekmektedir.
    -- sponsor içerik --

    ---