Kalıcı Dudak Makyajı Nedir, Kalıcı Makyajların Zararı Varmı?
Kalıcı Dudak Makyajı Nedir, Kalıcı Makyajların Zararı Var mı?
Kalıcı makyajlar zamandan tasarruf etmek isteyen ve yoğun iş temposunda çalışan kadınların tercih ettiği bir yöntemdir. Her zaman güzel olmak her kadının yegane arzusudur.

Makyaj yapmak çoğu zaman bir zahmetken bir de onu muhafaza etmek ayrı bir sorun teşkil edebilir. Dudaklarınızın görünüşünden memnun değilseniz, makyaj yapmadan sürekli dolgun ve renkli görünmesini istiyorsanız siz de kalıcı dudak makyajı yaptırabilirsiniz. Her güzel şey gibi bunun da bir bedeli var.

Öncelikle operasyon ruj sürmek kadar basit değil. Lokal anestezi altında yapılıyor. Her ne kadar cerrahi bir operasyon olmasa da, pek çok insan lokal anesteziyi bile cerrahi bir operasyon olarak görmekte. Operasyon bir nevi dövme şeklinde cilt altında boya enjekte edilmesi şeklinde oluyor.

Kalıcı Makyaj İle Yapılabilecekler
Dudak ile dudakları saran deri arasındaki ince sınırı (Dudak Kontürü) koyulaştırmak, parlaklık vermek, dış çerçeveyi kalınlaştırıp makyaj hileleriyle dudağa dolgun izler vermek ve dolgun dudakların küçük görünmesini sağlamak ve dudak içini renklendirmek için dudak makyajı yapılabilir.
Bu çerçevede Dudağın çerçevesi belirginleştirebilir, içerisine tercihe göre renklendirme yapılarak kişinin günlük yaşamında her zaman istediği görünüme kavuşması sağlanabilir. Bazen dudakların dolgun olması kişi için sorun olabilir.

Dudakların inceltilmesi de kalıcı makyajla mümkündür. Tam tersi mantıkla üst dudağı ince olan kişilerin dudaklarının daha dolgun gözükmesi de sağlanabilir. Dudak tonunun daha koyu tonlarında kalıcı dudak makyaj yapılır. Kalıcılığı toplamda 3-5 yıl arasındadır. Uygulama süresi ise toplamda 1 saattir.

Kimlerin Yaptırması Tavsiye Edilir ?

Dudaklarda oluşan yara izlerini saklamak isteyenler, Dudaklarda bulunan asimetrik şekil bozukluğu olan kişiler, İnce dudaklarından veya kalın dudaklarından rahatsızlık duyanlar, dudakların daha canlı durmasını isteyenler ve her gün ruj kullanmak istemeyenler için kalıcı dudak makyajı önerilebilir.

Kalıcı Makyaj Kimler Yaptıramaz ?

Kalıcı Dudak Makyajı için belirli özellikleri taşımanız gerekli. Örneğin bir yetişkin olmalı ve psikolojik olarak bir rahatsızlığınızın olmaması gereklidir. Bu özellikler genel olarak bu tür işlemlerin tamamında aranan ortak özelliklerdir. Pigmentlere karşı alerjisi olanlar, dudaklarında yara veya kılcal damar çatlaması olanlar, egzama, siğil veya mantar gibi cilt hastalıkları olanlarda bu işlem uygulanmamaktadır.

Kalıcı Makyaj Zararları Nelerdir ?

Kalıcı dudak makyajı için kullanılan boya uzun süre ciltte kaldığından cilt sorunlarına yol açma ihtimali bulunmaktadır. Ayrıca bu tür işlemlerin yaptırıldığı yerlerin işinde uzman ve hijyenik koşulları maksimum derecede sağlayan yerler olmaları da önemli. Çünkü bu tür işlemlerde kullanılan aletlerden dolayı bulaşıcı hastalık kapma riski bulunuyor. Tabi hatırlatmakta fayda var! Bu risk deriye temas gerektiren her türlü işlemde bulunuyor. Anesteziye karşı reaksiyon gösterebilme tarzındaki riskler ise, başvurduğunuz yerin yapacağı birkaç test ile ortaya çıkarılabilecek risklerdendir. Bir başka açıdan ise kalıcı dudak makyajını istediğiniz zaman dudağınızdan söküp atamazsınız. Yaptığınız tercih ile en az birkaç sene yaşamak zorunda kalacaksınız.
-- sponsor içerik --

---