Baby shower Nedir? Baby shower Partisi Düzenleyeceklerin Bilmesi Gerekenler!

Son yılların gözde partisi, Baby shower bebeğin dünyaya gelişini kutlamak için organize edilen eğlenceli bir etkinliktir. Müstakbel anne hediyelerle, iyilik ve güzelliklerle bir nevi yıkanır. Bu tür partiler genelde ABD ve İngiltere'de oldukça popüler ancak bir süredir Türkiye'de de bu tip etkinlikler yapılmaya başlandı.

Baby Shower ile ilgili bilgileri sizler için derledik topladık ve yayınlıyoruz.

Baby shower, Başka bir açıdan da bebeğin ilk defa geniş aileye ve arkadaşlara gösterilmesini ifade eder. Başka kültürlerde benzeri bir tören, bir kadının anneye dönüşümünü kutlamak için de düzenlenebilir. Aynı amaca hizmet eden bu ritüeller farklı kültürlerde farklı isimlere sahiptir.

Baby shower İsmin Kökeni nereden geliyor?

Aslen İngilizce olan bu ifade iki kelimeden oluşur; “bebek” ve “duş” (yıkanma) sözleri bir araya gelince anne adayının hediyelerle yıkanmasını anlatır.

Baby shower Tarihçesi Nedir?

Aslında hamilelik ve bebeğin dünyaya gelmesiyle ilgili kutlamalar ve ritüeller aslında eskiden beri var. Kimi kültürler, kadın hamile kaldığında, kimileri bebek doğmadan önce, kimileri de doğduktan sonra bir kutlama yaparmış. Bazı kültürlere göre doğum sadece fiziksel değil ruhsal olarak da bir tehlike olarak görüldüğü için sağlıklı bir doğum gerçekleşmesi için duaların edildiği ritüeller yapılırmış.

Baby shower geleneğinin ortaya çıkışı 1837-1901 yılları arası İngiltere’de Viktoryen döneme rastlıyor. O dönemde kadınlar hamileliklerini mümkün olduğunca saklarmış ve pek dışarıya çıkmazlarmış. O yüzden bebek doğduktan sonra başka bir kadın yeni anne ve bebek için çay partisi düzenlermiş. Modern baby shower, 2.dünya savaşı sonrasında doğumlarının patlaması, 1950lerde ve 60larda gelişen tüketim anlayışıyla birleşince gelişmiş ve bebek doğmadan önce yapılmaya başlanmış. Amaç ise annenin ihtiyaç duyduğu şeyleri edinmesinde maddi yükünü biraz hafifletmek…

Baby shower Kimler düzenler?

Tahmin edileceği gibi sadece bebek doğumu haberini mutlulukla paylaşmak isteyen kadınlar davet edilir. (Gerçi artık o kadar popüler ki bazen eşler de katılabiliyor.) Etkinliğe hediyelerle gelineceği için, organize eden kişinin aileden biri değil de yakın bir arkadaş olması tercih edilir. O yüzden genelde annenin en yakın arkadaşı ya da arkadaşları düzenler. Ancak bu gelenek, kültürel ve bölgesel yapılara göre değişebilir, yakın bir aile üyesi ya da anneanne de düzenleyebilir.

Baby shower için Neler yapılır?

Misafirler anneye küçük hediyeler getirirler ve onu mutlu edecek şekilde davranırlar. Baby shower süsleri kullanılarak hazırlık yapılır. Bebekle ilgili oyunlar tasarlanır, oynanır. Armağanlar bebeklerle ilgilidir; bebek bezleri, battaniyeler, biberonlar, kıyafetler ve oyuncaklar.. Bazen ev sahibi, hediyeleri açmayı bir törene dönüştürebilir. Özel bebek doğum kartları bebekler ve anneler için iyi dilekler yazmak için kullanılabilir.

Günümüzde ise, teknolojiyle birlikte önemli değişimler de eklendi. Eskiden postayla gönderilen davetiyeler, grafik tasarımlı şekilleriyle e-posta ile gönderilebiliyor, çeşitli oyunlar bile oynanabilir. Organize eden kişi, hazırlık aşamasında baby shower önerilerini araştırır ve anneye özel bir baby shower düzenleyerek eşsiz bir deneyim sunmak ister. Örneğin burada görebileceğiniz bebeğiniz ve size özel baby shower kartları, doğum duyurularınızda, babyshower partilerinizde ya da çocuğunuzun daha sonraki doğum günlerinde davetiye olarak hizmet edebilir.
-- sponsor içerik --

---