Ankara Ulus Meydanı proje görüntüleri
Ankara Ulus Meydanı proje görüntüleri


Başkent Ankara'nın en eski ve Cumhuriyete tanıklık etmiş tarihi yerleşim bölgelerinden birisi olan Ulus Meydanı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan müjde geldi. 

Yıllardır dile getirilen projeler ile canlandırılmak istense de seçim öncesi vaat edilen projeler uygulanmıyor. Hal böyle olunca Ulus Meydanı bakımsızlıktan eski günlerini arar oldu.  


Melih Gökçek ve daha sonra Mansur Yavaş döneminde Ulus trafiğinin yer altına alınması söz konusuydu ancak bu proje ile ilgili herhangi bir gelişme duyurulmadı. 

Alışveriş merkezlerinin çoğalması ve Ulus bölgesinin yenilenememesi bölge esnafının işlerine de darbe vurdu. Başta giyim ve gıda alışverişleri olmak üzere, seneler önce çok işlek ve hareketli olan Ulus çarşıları eski cazibesini kaybederek belirli saatler sonrası girilmesi gezilmesi tehlikeli bir hale geldi. 


Çevresinde çok sayıda pavyonun bulunduğu Ulus'ta Alışveriş için gelen kişi sayısı günden güne azalarak bölgenin imajı zedelenmeye devam ediyor. 

Yapılması planlanan restore çalışmaları Ulus için cankurtaran olabilir. Bu proje Ankara tanıtımında Ankara için büyük önem taşıyor. Mansur Yavaş konu ile ilgili aşağıdaki şekilde bu projeyi duyurdu.


Ulus’u tarihi dokusuna uygun olarak canlandırıyoruz.

Cumhuriyet döneminin emaneti olan bu yapılarımızın sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmalarını tamamlayarak tekrar faaliyete geçireceğiz.

Başkentimizin tarihi geleceğine ışık olacak.

-- sponsor içerik --

---