Evde Covid19 Aşısı Randevusu Nasıl Alınır? (Evde Mobil Covid-19 Aşı Uygulaması)
Evde Covid19 Aşısı Randevusu Nasıl Alınır? (Evde Mobil Covid-19 Aşı Uygulaması)


Evde Covid19 Aşısı Randevusu Nasıl Alınır? (Evde Mobil Covid-19 Aşı Uygulaması)


Korona virüse karşı Türkiye'de öncelikli aşılama sırasına göre vatandaşlar aşılanmaktadır. Aşı olmak için Randevu almanız gerekli, bunun için İnternet ortamından MHRS sitesinden veya 182 Numaralı hattı arayarak aşı randevusu oluşturabilirsiniz.

Öncelikle aşı durumu kontrolü yapılmalı. Aşı durumu e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenilebiliyor. SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp, Kimlik Numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp gönderebilir.

Eğer aşı konusunda Sağlık Bakanlığının listesinde aşı sıranız geldiyse aşı randevusu alabilirsiniz, Aksi taktirde aşı şuan için öncelikli listenin dışındakilere yapılamamaktadır. 

Yazımınız konusu Evde Aşı randevusu oluşturmak, Evde Mobil ekipler tarafından aşılanmak için bazı kriterler var en önemli kriter yaş kriteri. Eğer bu kritere uygun bulunursanız evde aşı olabilirsiniz.

Evden aşı randevusu için E nabız-Mhrs sisteminden veya 182 Hattın randevu oluşturabilirsiniz.


Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) mhrs.gov.tr girişi yapılması gerekiyor.

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

Bundan sonrasını resimli olarak anlatacağız. 

Corona Aşısının Evde Uygulanması İçin Başvuru Yapın

Evde Mobil Covid19 Aşı uygulama

İlk olarak yukarıda adresini verdiğimiz mhrs.gov.tr sitesinden giriş yaparak, Anasayfa da Aşı Randevusu al seçeneğine tıklayın.

Evde Mobil Covid19 Aşı uygulama

Açılan ekrandan Evde Aşı Uygulamasından randevu al seçeneğini tıklamanız gerekiyor. Evde Aşılama uygulaması hakkına sahip değilseniz, Sağlık Hekiminizden veya hastaneden seçeneğini seçerek randevu alabilirsiniz.


Evde Mobil Covid19 Aşı uygulama

Evde Mobil Covid 19 aşısı için belirli kriterler gerekiyor. Sadece bu kriterleri taşırsanız evde aşılama şansına sahipsiniz. Tamam diyerek bu sayfayı onaylayın.

Evde Mobil Covid19 Aşı uygulama


Aşı randevusu alma ekranın da sırada İkamet ettiğiniz il İlçe ve diğer bilgileri seçeceğiniz alanlar var. Bu alanda şuanda bulunduğunuz adresi seçin. Burada Önemli olan kısım en alt kısımda Evde Mobil Covid19 Aşı uygulama biriminin bulunması. Bu seçenek genelde İlçe sağlık müdürlüklerini seçtiğinizde çıkacaktır. Tüm bilgileri doldurup tamam deyin.



Evde Mobil Covid19 Aşı uygulama

Son ekranda Tarih ve Saat seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu alanda kendinize uygun bir zamanı belirleyerek seçin ve tamam diyerek ilerleyin. 

Bu şekilde aşı randevunuz oluşturulmaktadır. Mobil Aşı ekipleri size ulaşarak aşınızı yapacaklardır.


-- sponsor içerik --

---