Yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinde 200 milyonu aşkın kişi tarafından takip edilen 'Muhteşem Yüzyıl'ın yapım belgeseli 'Gizli Dünya' Star TV'de başlıyor.



Star TV'de yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl’ın kamera arkasındaki tüm bilinmeyenleri, gizli kalan, en çok merak edilenleri içeren 'Gizli Dünya' 14 Mayıs Çarşamba akşamı ilk bölümü ile izleyicisiyle buluşacak.

Her bölümünde farklı konuları işleyecek olan yapım belgeseli, 8 bölümden oluşuyor. 14 Mayıs akşamı yayınlanacak olan ilk bölümü; çok konuşulan; dekor, kostüm ve aksesuarları konu alıyor.

Oyuncular ve yaratıcı ekibinin röportajları eşliğinde kamera arkası ve hatta Kapalıçarşı çekimleriyle kumaşların seçimine,  taçlar ve miğferlerin hazırlanışına kadar tüm detaylar izleyicisine sunuluyor.

Oyunculardan yapım ekibine, yönetmenlerden, tarih danışmanına kadar röportajlarını yer aldığı yapım belgeseli için toplam 56 röportaj yapıldı.

Röportajlar, sette yaşanan acı-tatlı anlar, en çok zorlandıkları sahneler, kazalar, vedalar, beklenmedik ayrılıklar, set atmosferi, makyajlar, görsel efektler, yurtdışında gösterime girdiği ülkelerden izlenimler ve Muhteşem Yüzyıl'a dair merak edilen her şey dört sezonluk muhteşem dizinin 'Gizli Dünya'sında.

Muhteşem'i muhteşem yapan ayrıntılar

Halit Ergenç, Vahide Perçin, Ozan Güven, Pelin Karahan, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Selim Bayraktar, Nur Fettahoğlu, Selen Öztürk gibi oyuncuların yer aldığı dizi bu sezon ekrana veda edecek.

Ünlü yağmuru

'Muhteşem Yüzyıl' dizisi yayın hayatına başladığı an itibariyle kadrosuna birbirinden başarılı oyuncuları kattı. Aralarında; Okan Yalabık, Selma Ergeç, Nebahat Çehre, Burak Özçivit, Meryem Uzerli, Engin Günaydın ve Tuncel Kurtiz gibi ana cast oyuncuların yanı sıra Binnur Kaya, Hümeyra, Cansu Dere, Berrak Tüzünataç, Melisa Sözen, Gürkan Uygun gibi birbirinden ünlü isimleri de konuk etti.

Her bölüm 300, toplam 50 bin yardımcı oyuncu ağırlayan Muhteşem Yüzyıl kadrosunda yaklaşık 50 başrol oyuncusuyla çalıştı.

Kaç dizi çekilirdi?

'Muhteşem Yüzyıl'ın prodüksiyonu da çok konuşuldu. Dizi için 50 bin metre kostüm kumaşı ile yaklaşık 5 bin adet kostüm üretildi.

4 bin metrekare alana 23 ana mekan, 5 Osmanlı sarayı kurulan set için Osmanlı dönemimin ihtişamını yansıtabilmek adına dekor için 100 bin metre kumaş kullanıldı. Bu rakamları göz önünde bulundurulduğunda 5 bin kostüm ile 500 bölüm dizi çekilebilirdi. 100 bin metre dekor kumaşı ile ise en az 1000 bölümlük bir dizi çekilebilirdi. Dizinin çekimleri için ayrıca 4000 adet kavuk ve taç, 1000 adet kılıç üretildi.

Dünyanın 52 ülkesinde 200 milyonu aşkın kişi 'Muhteşem Yüzyıl' izliyor

Dört sezon boyuncaViyana’yı kuşattı, Rodos’u fethetti, Mohaç’da düşmana Hilal’i gösterdi, Preveze’de Haçlı donanmasını alt etti, İtalya Kıyılarını topa tuttu, Prut nehrine köprü kurup orduyu geçirdi. Türkiye’de 5 milyon hanede 20 milyon kişi, dünyada ise 200 milyonu aşkın kişi 'Muhteşem Yüzyıl' izliyor.
-- sponsor içerik --

---