Satmadan mutlaka yapın!Android'li telefonunuzu veya tabletinizi internette satışa çıkarmadan önce onu sıfırlamak, her zaman tüm verilerinizi silmeyebilir. Bazı telefonlar, dosyalarınız yerine sadece dosya sistemini temizlediğinden bazı hack'leme araçları, fotoğraflarınızı ve fazlasını geri getirebilir.

Peki verilerinizi geri getirilemeyecek biçimde silmek için ne yapmalısınız? Bunun için ek bir araç kullanmanıza gerek yok. Stok Android'de Ayarlar > Güvenlik altında bulunan şifreleme seçeneğini kullanarak tüm cihazınızı şifreleyin. Bu seçenek, farklı üreticilerin telefonlarında farklı menülerde bulunabiliyor.

Şifreleme işlemi bir veya birkaç saat sürebilir, buna hazırlıklı olun. Şifreleme için kullandığınız PIN kodunu unutmayın (bu kod, kilit ekranındaki paroladan farklıdır). Şifreleme işleminden sonra Yedekleme ve sıfırlama menüsü altından Fabrika ayarlarına döndür seçeneğini kullanarak telefonunuzu veya tabletinizi sıfırlayın. Artık verilerinizin yabancılar tarafından kurtarılamayacağından emin olabilirsiniz.

iPhone ve iPad'lerde donanımsal şifreleme kullanıldığından, böyle bir önlem almanıza gerek yok.
-- sponsor içerik --

---