Kuru Soğanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Bozulmuş Kuru Soğanın Zararları!
Kuru Soğanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Bozulmuş Kuru Soğanın Zararları!

Kuru Soğanın bozulduğu nasıl anlaşılır?

Yemeklerin ana maddelerinden biri, olmazsa olmaz kuru soğanın bozulup bozulmadığını nasıl anlayabiliriz? 

Kuru soğan çok fazla kullanıldığı ve zamana karşı dayanaklı olduğundan dolayı çuvalla alınan ender sebzelerden birisidir. Bu nedenle Kuru soğanları iyi muhafaza etmek gerekiyor aksi taktirde bozulup sağlığa zararlı bir hale gelebilir. 

Çuvalla alıp bekletmeseniz dahi yine aynı şekilde marketten pazardan kilo ile alırken de dikkatli bir şekilde soğanları seçip almalısınız, bozuk olan veya bozulmaya yüztutmuş kuru soğanları almamamız gerekiyor.

Peki kuru soğanın bozulduğunu nasıl anlayabiliriz?

Kuru Soğanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Bozulmuş Kuru Soğanın Zararları!


Kuru soğan alırken nemlenmiş, filizlenmiş, yumuşak ve kötü kokulu soğanlara dikkat etmek gerekiyor. Dışı düzgün görünse bile kötü bir koku olması içeride çürümenin başladığı anlamına geliyor. 

Kabuğunun yeşile dönmemiş olması önemli. Aksi halde hem lezzetsiz oluyor hem de evde çabuk bozuluyor.

Ayrıca kış aylarında dışarıda kalan Kuru Soğanlar soğuktan dıolayı donabilir. Donup çözüldüğünde ise bozulma meydana gelir. Soğanları donmaması için  dışarda soğukta saklamamakta fayda var.

Kuru Soğan Nasıl Muhafaza Edilmelidir?


Saklarken yapılan en büyük hatalardan biri patatesler ile aynı yere koymaktır. Çünkü patateslerden yayılan nem soğanın yumuşamasına ve çürümesine sebep olur.

Yapılan bir diğer hata ise buzdolabında saklamak. Buzdolabında saklanan soğan zamanla lezzetini kaybedecek, kokusu diğer yiyeceklere karışacak ve tatları bozulacaktır. Buzdolabında saklamak yerine serin ve kuru ortamda bir torbanın içinde saklanması hem daha doğrudur hem de raf ömrünü uzatır. ​


En çok sorulan sorular: soğanın bozulduğu nasıl anlaşılır, bozuk soğan nasıl anlaşılır, bozulmuş soğan nasıl olur, yumuşayan soğan yenirmi

-- sponsor içerik --

---