Silahlı Türk rap’çiler Avusturya’yı karıştırdı!
Silahlı Türk Rapçiler, Avusturya yı Korkuttu!

Avusturya’da çektikleri klipte silahlarla poz verip bozkurt işareti yapan, tehditler savuran Türkiye kökenli rapçi gençler, Avusturya Anayasayı Koruma Dairesi’ni harekete geçirdi.

Avusturya’da Türk kökenli iki genç müzisyenin, video paylaşım sitesi Youtube ve Facebook üzerinden yayınladığı bir klip, ülkedeki aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) liderlerini korkuttu.


FPÖ’lü politikacılar Anayasayı Koruma Dairesi’ne başvurarak, söz konusu klibin araştırılmasını istedi. “Unsere Stadt Ried” (Kentimiz Ried) adı altında yayınlanan klip, kısa bir süre sonra 21 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı. Şiddet unsurları içeren klipte Türkçe sözler, Avusturyalı yetkililer tarafından Almanca’ya çevrildi.

TEHDİT İÇERİYOR 

FPÖ politikacıları, şarkının kendileri için tehdit içerdiğini belirttiler. Klipte elinde tabanca bulunan iki Türk genci kendilerini bu kente ait olarak görmeyenleri tehdit ediyor ve bir silahla çakıyı gösteriyor. Kliple ilgili Facebook’tan açıklama yapan gençler, söz konusu klipteki silahın oyuncak olduğunu iddia etti.

Kendilerini “Chiko” ve “Rido” olarak adlandıran gençler klipte ülkücü işaretleri yapıyor. Klipte Chiko ve Rido’yla birlikte yaklaşık 15 Türk genci daha bulunuyor. Gençler Milliyetçi Hareket Partisi’nin sembolleri bulunan lüks otomobil filosuyla caddelerde turlayıp silahları havaya kaldırıyor.

Klibi izledikten sonra Avusturya medyasına görüş veren birçok kişi, gençlerin hareketleri karşısında dehşete düştüklerini söyledi. Anayasayı Koruma Dairesi’nden Werner Buchegger, “Metni çevirtmek zorunda kaldık. Çok provokatif ve sert sözler bulunuyor. Konuyla ilgili soruşturmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerle irtibata geçtik” dedi. Avusturya’nın 2 milyon nüfuslu başkenti Viyana’da yaklaşık 200 bin Türkiye kökenli yaşıyor.
-- sponsor içerik --

---