Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı İngiltere'nin Chelsea takımında forma giyen Senegalli futbolcu Demba Ba İstanbul'a geldi.


Atatürk Havalimanı'nda bir grup taraftarın sevgi gösterileriyle karşılanan Demba Ba, gazeteciler ve taraftarın ilgisi nedeniyle güçlükle terminalden ayrılabildi. Demba Ba'ya bir taraftar çiçek verdi. Havalimanı çalışanları, yolcular ve taraftarlar, Senegalli futbolcuyla fotoğraf çektirdi. Beşiktaşlı taraftarlar, Demba Ba, havalimanı çıkış kapısına yöneldiği esnada 'tekbir' getirdiler.

Siyah-beyazlı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyle: "Demba Ba’nın transferine ilişkin olarak Chelsea kulübü ile görüşmelere başlanmıştır."
Demba Ba yaptığı ilk açıklamada "Taraftarların ilgisi çok etkileyici oldu. Beşiktaş'ta oynamak için çok heyecanlıyım ve istekliyim. Herkese en çabuk şekilde kendimi göstermek istiyorum. Burası çok büyük bir kulüp" ifadelerini kullandı. Öte yandan Demba Ba Beşiktaş'ta 9 numaralı formayı giyecek.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise taraftara müjdeyi verdi. Orman "Transfere devam edeceğiz. Beşiktaş'a fayda sağlayacak transferler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

7 MİLYON EURO
Chelsea ile Demba Ba için görüşmelerini sürdüren Siyah-Beyazlılar, Senegalli yıldızın işini bitirdi. Ba'nın bonservisini 7 milyon Euro karşılığında Chelsea'den alan Kartal, bu rakamı 2 yılda ödeyecek. 29 yaşındaki santrfor, 2 milyon 750 bin Euro’dan 3 yıllık sözleşmeye imza atacak.
-- sponsor içerik --

---