İnstagramda Dm Nasıl Atılır? Resimli Anlatım! 2020
İnstagramda Dm Nasıl Atılır? Resimli Anlatım! 2020


İnstagram kullanımı arttıkça İnstagram ile ilgili kullanım sorularıda yeni kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Bu makalemizde İnstagram Dm nedir ve nasıl Dm gönderilir'i açıklayacağız.

DM Nedir?

DM, ingilizce olarak 'direct message' Türkçe karşılığı ise Direkt Mesaj kelimelerinin baş harflerinde oluşan bir kısaltmadır. Sosyal medyada kısaca 'Dm'den gönderdim', 'Dm atın' gibi kullanıldığında asıl söylenmek istenen özelden mesaj atılmasıdır.

İnstagram son yılların en popüler sosyal medya uygulamasıdır. Peki instagramda kişiye özel nasıl mesaj atılır. İnstagramda mesaj atmak Dm olarak belirtiliyor. Anlamı ise Direct Mesaj dır.


Nedirkibu.com olarak size instagramda dm nin nasıl atılacağını ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Sorularınız için yorum kısmını kullanabilirsiniz. en çok sorulan sorulardan biriside bilgisayardan dm gönderilirmi, bununla ilgili olarak yazının sonunda link paylaştık oradan bilgisayardan dm gönderme ile ilgili açıklamamalarımızı okuyabilirsiniz.

İlk olarak Ana ekrana geliyoruz ve sağ üst köşedeki ikona (alttaki resimde de görüldüğü üzere) tıklıyoruz.

İnstagramda Dm Nasıl Atılır?


İnstagramda Dm Nasıl Atılır? Resimli Anlatım!


Kırmızı ile işaretlediğimiz İkona tıkladıktan sonra karşımıza daha önceden görüşmelerimizin bulunduğu direct mesajlar geliyor. Eğer size birisi mesaj gönderdiyse buradan onaylayabilir ve görebilirsiniz.
www.nedirkibu.com
Sıra geldi instagramdan yeni bir dm mesaj göndermeye, aşağıdaki resimden de göreceğiniz gibi bir artı işareti (+) var oraya tıklıyoruz.

İnstagram Dm mesaj gönderme


Artı işaretine tıkladığımızda yeni bir sayfa çıkıyor. Bu sayfadan artık göndereceğimiz resimi veya videoyu yükleyebiliriz.

Eğer yeni bir resim ise zaten ortadaki resim çekme tuşu işinizi görecektir . ancak galerideki bir resim ise resimde gösterilen alana tıklayınız. Video gönderecekseniz video tuşuna tıklayın.


İnstagramda Mesaj Nasıl Gönderilir

Sıra geldi dm mesaj atmaya. Ekranın sağ üst kısmında tik işareti var oraya tıklayarak ilerliyoruz ve karşımıza yeni bir ekran geliyor. bu ekranda ise açıklama kısmına mesajınızı yazıyorsunuz. 

İnstagram Dm Nasıl Gönderilir


Kime: bölümünden mesaj atmak istediğiniz kişinin ismini yazıyorsunuz. Eğer takip ettikleriniz içerisinden ise bulmanız kolay olacaktır. Takip etmediğiniz bir kişiye dm atacaksınız dikkatlice profil resminden arama sonuçlarını inceleyip dm atacağınız kişiyi bulmak kalıyor. 

Örneğin bizim aramamızda nedirkibu kullanıcısını yazdık ve altta nedirkibu için arama yap ibaresi yer aldı. buraya tıklayarak arama yapabilirsiniz. Mesajınızı yazdıktan sonra ise sağ üst köşede ki onay işaretine tıklayarak mesajınızı gönderebilirsiniz.
instagram mesaj olarak resim göndermek




Ayrıca instagram ile ilgili aşağıdaki bilgilerde dikkatinizi çekebilir hatta bir gün lazım bile olabilir :)

İnstagram DM ile ilgili hala kafanızda soru işaretleri varsa bize alt kısımdaki yorum formundan sorularınızı iletebilirsiniz.

İnstagram Dm Nasıl Silinir, İnstagram Mesajları Nasıl Silinir?
Bilgisayardan İnstagram Dm Nasıl Gönderilir?
İnstagram Hesabını Dondurma İşlemi Nasıl Yapılıyor? Resimli Anlatım! 

Dm Nedir, Dm Nasıl Atılır, DM anlamı, dm ne demek, dm nerden gönderilir, dm ne demektir, dm nasıl olur, instagram dm ne demek, deme nedir, 


-- sponsor içerik --

---