1984 yılında ilk albümü "Sen Sözden Anlamaz Mısın?" ile müzik dünyasına giriş yapan, ileride hayranları tarafından "Yaşayan Efsane" olarak adlandırılacağını bilmeden yola koyulan Cengiz Kurtoğlu, 27. albümü "Saklı Düşler" ile hayranlarının karşısına çıkıyor. Yaşayan Efsane'nin "Saklı Düşler" albümünde, on şarkı yer alıyor.

Cengiz Kurtoğlu'nun yorumuyla unutulmaz şarkılar arasına girecek olan "Saklı Düşler" Anıl Erol'a, "Kül" Barış Bilgili'ye ait.
Albümdeki yeni eserlerden, bestesi Hakan Altun'a ait olan "Yanmayalım" ve bestesi Sinan Özen'e ait olan "Umursamıyor" şarkılarının sözleri ise unutulmaz şarkıların söz yazarı Hakkı Yalçın imzasını taşıyor.
Cengiz Kurtoğlu, "Saklı Düşler" albümünde, Ayhan Çakar ve Hakan Altun'un, "Her Sevda Bir Ölümmüş", Serdar Ortaç'ın "Bilsem ki", Ali Tekintüre ve Rıfat Şanlıel'in unutulmayan klasik eseri "Kadehi Şişeyi Kırarım Bugün" şarkılarını da kendine has yorumuyla seslendirdi...
Cengiz Kurtoğlu, Leyli Erol ve Hakan Erol imzasını taşıyan "Kör Olsun" şarkısını da oğlu Orçun Kurdoğlu'yla birlikte seslendirdi...
Müzik yönetmenliğini Seçkin Özer'in üstlendiği "Saklı Düşler" albümünün fotoğrafları Ali Eşitmez tarafından çekildi.
2 yıldır üzerinde titizlikle çalışılan Cengiz Kurtoğlu'nun yeni albümü Kral TV ve Kral Fm'in katkılarıyla, Esen Müzik etiketiyle 2 Eylül'den itibaren tüm müzik marketlerde ve dijital kanallarda müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.

Cengiz Kurtoğlu - Saklı Düşler
Söz & Müzik: Anıl Erol
Cengiz Kurtoğlu - Yanmayalım
Söz: Hakkı Yalçın Müzik: Hakan Altun
Cengiz Kurtoğlu - Kül 
Söz & Müzik: Barış Bilgili
Cengiz Kurtoğlu - Bilsem Ki 
Söz & Müzik: Serdar Ortaç
Cengiz Kurtoğlu - Yazıklar Olsun
Söz & Müzik: Ali Yılmaz
Cengiz Kurtoğlu - Her Sevda Bir Ölümmüş
Söz: Ayhan Çakar Müzik: Hakan Altun
Cengiz Kurtoğlu - Kör Olsun / Cengiz Kurtoğlu feat. Orçun Kurdoğlu 
Söz: Leyli Erol Müzik: Hakan Erol
Cengiz Kurtoğlu - Umursamıyor 
Söz: Hakkı Yalçın Müzik: Sinan Özen
Cengiz Kurtoğlu - Hangimiz Haklıyız 
Söz: Arzu A. Müzik: Seçkin Özer
Cengiz Kurtoğlu - Kadehi Şişeyi Kırarım Bugün 
Söz Yazarı: Ali Tekintüre - Müzik: Rıfat Şanlıel
-- sponsor içerik --

---