Beşiktaş Liverpool Yorumları

Beşiktaş kısıtlı kadrosuna rağmen iyi bir mücadele örneği sergilediği 2014 sezonunda uefa avrupa liginde Liverpool ile eşleşti. Beşiktaşlıların bir çoğu günler öncesinden kurada liverpool'un çıkmas yönünde düşüncelerini belirtiyordu. Bakalım Beşiktaş 8-0 ın rövanşını Liverpool'dan alıp Uefa'da başarılı olabilecek mi.

İngiltere'nin en köklü kulüplerinden olan Liverpool ise , sıkıntılı bir sezon geçiriyor. Tarihin en büyük transferlerinden birinin gerçekleştiği transfer sezonunda Kırmızılar masaya oturan taraflardan biriydi. Uruguaylı Luis Suarez'i Katalan ekibi Barcelona'ya 81 milyon Euro'ya (Yaklaşık 230 milyon TL) satan Ada ekibi, flaş bir transfer gerçekleştirip Mario Balotelli'yi 26 milyon Pound'a (Yaklaşık 100 milyon TL) kadrosuna dahil etmişti. Ancak hücum hattındaki bu hamlenin karşılığı henüz alınmış değil. Balotelli hala çok formsuz ve takıma skor katkısı yapamıyor. Takımın genç yıldızı Sturridge'in sakatlığı da büyük problem. İleri uçta büyük sorunlarla boğuşuyorlar. Tribünlerin büyük beklentiler içerisinde olduğu isim ise kulübün yaşayan efsanesi Steven Gerrard. Ancak kaptan ilerleyen yaşı nedeniyle eski dönemlerdeki kadar istikrarlı değil. Yükü kaldıramıyor ve bu nedenle kimi zaman Brendan Rodgers tarafından yedek soyunduruluyor.

Rodgers topun ağzında

Geçtiğimiz sezon Liverpool efsanesini canlandıran adam gözüyle bakılan menajer Brendan Rodgers ise şu günlerde hedef adam halinde. Takımın kötü saha sonuçları sonrası topun ağzına geldi ve bir kısım tarafından istifası isteniyor. Rodgers her türlü alternatifi denemesine rağmen takımı ayağa kaldıramadı. Savunma bloğu ve kalede de büyük sıkıntılar var. Hafta sonundaki Manchester United maçında 3-0'lık hezimet yaşandı. Kaleci Mignolet çok formsuz. Bu nedenle ManU'ya karşı kaleyi Jones korudu. O da kalesinde 3 gol gördü.

Ligde 9. sırada kaldı

Özetle Liverpool geçtiğimiz sezonu mumla arıyor. Geçen sene şampiyonluk hedefiyle mücadele eden takım, şu sıralarda Premier Lig'de ve Avrupa'da hedeflerinden uzaklaşmış durumda. Kırmızılar, 16 haftası geride kalan Premier Lig'de 21 puanla 9. sırada. Şampiyonlar Ligi'ndeki üst tur hedefine de ulaşamayınca, UEFA Avrupa Ligi'nde başarı onlar adına kaçınılmaz oldu. Avrupa'da devam etmek isteyecekler. Peki Beşiktaş izin verecek mi? Bu sorunun cevabı 19 ve 26 Şubat'taki maçlar sonrası yanıt bulacak.
-- sponsor içerik --

---