Modem arayüzüne girememe sorununun çözümü, Modem arayüzüne 1 kez giriş yapılıyor, İnternet sınırlı sorununun çözümü, interner sınırlı uyarısı nasıl düzeltilir, modem üzerinde internet ışığı yanmıyor, internete giriş yapamıyorum gibi sorularınızın sorunlarınızın çözümü için bilgiler..
Modem Arayüzüne Giremiyorum Sorunu ve Çözümü

İnternette gezinirken bir anda internet sınırlı uyarısı almaya başladım. İnternet bağlantısı koptu. Modem üzerinde ki internet ışığıda yanmamaya başladı. Modemde ayarlarda sıkıntı olduğunu düşünüp modem arayüzüne girmeye çalıştım.ancak giriş yapılamıyordu.Bağlantı zaman aşımı ile sayfaya ulaşamıyordum.,

Modem arayüzüne sadece 1 kere giriş yapabiliyorum!
Modemin fişini çekip 10 sn bekledim ve tekrar taktım.Sonra arayüze giriş yaptım kullanıcı adı ve şifreyi girdim.Biraz yavaş olsada giriş yapabildim. Ancak sonraki işlemlerde yine bağlantı zaman aşımına uğruyordu.Yani şifreyi girdim ve gelen ekrandan sonra modem ile pc arasındaki bağlantı yine koptu. (Giriş yaparken modem üzerindeki internet ışığı yanıp sönüyordu) Bağlantı kopunca internet ışığının yanmadığını anladım ve modemi kapatıp açınca sadece kısa bir süre bağlantı oluyordu bu nedenle arayüz üzerinde ikinci bir işleme vakit kalmıyor.

Bu sorunun çözümünü şu şekilde buldum. Modeme kablo ile pc yi bağladım. v aşağıdaki adımları takip ettim.www.nedirkibu.com

Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi  bu kısımdan sonra sol kenarda bulunan Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin linkine tıklayın. Ethernet yazan kısıma sağ klik yapın ve özellikleri seçin.İnternet protokolü sürüm 4 (tcp/ıpv4) linkine çift tıklayın. Çıkan ekranda aşağıdaki IP adresini kullanın sekmesini seçerek aktif hale getirin.
www.nedirkibu.com

IP ADRESİ:192.168.1.xx 
ALT AĞ MASKESİ :255.255.255.0 
VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ: 192.168.2.1

Yukarıdaki numaraları IP adresi kısmına yazın. Dns olarak ta google dns yi kullanabilirsiniz.
8.8.8.8
8.8.4.4 gibi.

İnternet bağlantınız gelmiş olmalı modem üzerindeki internet ışığı şuan yanıyorsa sorun yok. Yine olmadıysa modem kaynaklı bir sorununuz olabilir. Veya modem'e reset attıysanız modem ayarlarınıda yapmanız gerekebilir. (Kullanıcı adı ve şifre gibi)

Takıldığınız konuda alt kısımdan sorunlarınızı sorabilirsiniz.

-- sponsor içerik --

---