Himalaya tuzlarını market raflarında sıklıkla görmeye başladık, peki himalaya tuzu nedir ve himzlaya tuzunu bu kadar değerli yapan özelliği nedir? Himalaya tuzu ile ilgili bilgiler nedikbu.com olarak sayfamızda bulunmaktadır.

Himalaya Dağları’nın kristal meyvesi Himalaya tuzu, insan vücudundaki elementlerin hemen hemen tamamını bünyesinde barındıran doğal şifa kaynağıdır.





Himalaya tuzu, sıradan bir tuzun ötesinde özellikleri bulunan bir kaya tuzudur. Fiziksel, kimyasal, ruhsal ve bedeni olarak sayısız faydası bulunduğu belirtiliyor. Yerinde, gerektiği kadar ve bazı amaçlar için kullanıldığında bir şifa kaynağı olabilen Himalaya tuzu, gereğinden fazla tüketilince zararlı bir madde haline gelebiliyor. Enerji kütlesi olarak da tanımlanabilen milyonlarca yıllık bu kristal madde, keşfedildiğinden bu yana birçok amaç için kullanılmış.

Himalaya tuzu, Pakistan’da Pencap bölgesindeki Himalaya Dağları’ndan çıkarılır ve adını da bu dağdan alır. Himalaya Dağları’nın güneyindeki Pencap’ın Khewra adı verilen bölgesindeki tuz madenlerinden elde edilir. Dünyanın en yüksek dağı Everest’i de bünyesinde barındıran Himalayalardan çıkarılan tuzun Pakistan’ın ekonomisine de önemli bir katkısı vardır.

Himalaya Oluşumu ve Özellikleri

Himalaya tuzu, dünya kabuğunun en önemli kristal tuz cevherlerinden biridir. Denizlerin kuruması sonucu çökelen tuzların lavlarla kaplanması ve uzun yıllar boyunca yüksek basınç altında kristalleşmesiyle oluşur.

Himalaya tuzunun çok keskin bir tadı vardır. İşlenmeden doğal olarak tüketilebilir. Suda çözüldüğünde kimyasal ve moleküler yapısı değişmez. Kristalize bir molekül yapısı vardır. En kaliteli Himalaya tuzu, şeffaf ve saydam bir görünümdedir.

Bünyesinde yaklaşık 10 farklı mineral bulunur. Yüksek oranda halit, yani sodyum klorür (NaCl) minerali içerir. Halit içeriği yüzde 95-98 civarındadır. Evoropit, silvit ve polihalit gibi mineraller de içeriğinde bulunur. Polihalit; yani potasyum, kalsiyum, magnezyum, kükürt, oksijen ve hidrojen elementlerinden oluşan mineralin içeriği de yüzde 2-4 civarındadır. Ayrıca yüzde 0,01 oranında florür, yüzde 0,01 de iyot içerir. Bu minerallerdeki elementler dışında eser miktarda demir, bakır, krom, arsenik, molibden, nikel ve nadir toprak elementleri gibi elementler de içerir. Bünyesindeki ana mineral elementleri ve eser miktardaki elementlerin toplam sayısı 84’tür. (Bazı kaynaklarda belirtildiği gibi 84 mineral içermez, 84 element içerir.)



Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir?

İnsan sağlığı için doğrudan ve dolaylı olarak faydaları bulunan Himalaya tuzu, insan vücudunda bulunan hemen hemen bütün elementleri bünyesinde barındırır. Vücudun iç dengesini sağlayarak gerginliği ve stresi azaltır. Kirlenmeyen ve doğal haliyle kullanılabilen Himalaya tuzu, alternatif ve doğal tedavi uygulamalarında da etkindir. Molekül yapısı sebebiyle hücre zarının absorbe edebildiği bir maddedir. Bazı kaya ve deniz tuzları hücre zarından geçemez. Hücrelerde proteine dönüşen besin ve enerji kaynağıdır. Birçok hastalığın tedavisinde önerilen bir mineral kaynağı olan Himalaya tuzu; migren, gut, astım, bronşit, romatizma, kemik erimesi, alerji, kulak iltihapları, kireçlenme, diyabet gibi hastalıklarda doğal bir tedavi aracıdır.

Genel Bilgilendirme:Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com'a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.
-- sponsor içerik --

---