Aracımın Silecekleri Kendi Kendine Çalışıyor! Nedeni?

Nedirkibu.com
Aracımın Silecekleri Kendi Kendine Çalışıyor! Nedeni?
Aracımın Silecekleri Kendi Kendine Çalışıyor! Nedeni?

Aracımın Silecekleri Kendi Kendine Çalışıyor! Nedeni?

Aracınızın silecekleri park halinde , Kontağı taktığınızda, Arabayı çalıştırdığınızda veya stop ettiğinizde kendi kendine çalışıyor mu?

Bu ne kadar garip gibi görünse de bir çok kişinin başına gelen bir olay. Başına gelmeyenler için gerçekten ilginç olabilir. Bu sorun sileceklerinizde sensör varsa onunla ilgilide olabilir veya elektriksel kısa devre ile ilgilide olabilir.

Ancak en önemli nedeni aracınızın beyninde sıkıntı olmasıdır. Aracın beyni arızalı olduğunda bir çok özellik çalışmaya bilir, merkezi kilit çalışmayabilir, kontak takılı değilken aracınıza elektrik gelmez ve yol bilgisayarı, teyp gibi cihazlar sıfırlanabilir. Kontak kapalı iken Dörtlüleriniz çalışmaz.

Bu gibi durumlarda aracı iyi bir ustaya götürmeniz gerekiyor, ne yazık ki günümüzde her usta bu konularda bilgili ve tecrübeli değil deneme yanılma yoluyla sorunu çözmeye çalışıyorlar buda cebinizden boş yere daha fazla para çıkması demek.

Aracımın Silecekleri Kendi Kendine Çalışıyor! Nedeni?


Aracınızın beyni arızalı ise ya tamir edilmesi gerekir yada yeni bir beyin takılması gerekir. Ancak yeni alacağınız beyin kesenize uymayabilir. Piyasada 200 TL den başlayan fiyatlarla tamir işlemleri yapılmaktadır. 

Tavsiyemiz araç beynini deneyimli bir ustaya yaptırmanız ve en az 2
yerden görüş ve fiyat almanız. Piyasada çok sayıda yüksek fiyatla iş yapmak isteyen usta dolu.

Sizde aracınızdaki sorunu alt kısımda bulunan yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz. 

En çok sorulan sorular: arabanın silecekler kendi kendine çalışıyor, silecekler kendi kendine çalışıyor, silecek kendi kendine çalışıyor, silecekler kendiliğinden çalışıyor, citroen c4 silecek kendi kendine çalışıyor, arka silecek kendi kendine çalışıyor, Peugeot silecek kendi kendine çalışıyor

Yorum Gönder

25Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

  1. Arkadaşlar 2005 pejo partner im çalıştırdıktan belli bir süre sonra silecekler çalışıyor ve parklar yy anıyor sebebi ne dendir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Servet,
      Anlattıklarının nedeni %90 ihtimalle beyin arızasındandır. Peugeot araçlarda sıklıkla yaşanan bir problemdir. Beyin tamiri yapan ustalar mevcut tamir ettirmeden önce bir kaç ustadan fiyat ve görüş alman yararına olur, sorunun çözümü sonrası bilgi verebilirsen aynı sorunu yaşayanlar için yol gösterici olabilirsin.


      Sevgiler.

      Sil
    2. 2006 model Peugeot araç sahibiyim. Benim aracında anahtar takılı değilken silecekleri çalışıyor ve farı yanıyor. 3 tane elektrikçiye gösterdim çözemediler. En son beyinciye gittim. Araç şuan beyinci de. Bakalım nedeni ve masrafı ne olacak.

      Sil
  2. aracımın kapı açma kumandası bile çalışmıyor anahtarla kapıları açıyorum alarım ışığında tak tak diye sesler geliyor ve marş basmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattıklarınız beyin arızasına benziyor :(

      Sil
  3. Merhaba, benim aracım 2018 polo. Aracıma led far taktım, sileceklerim sürekli çalışmaya başladı. Ledleri söktüm ancak sanırım bişileri bozduk. Şuan kafasına göre çalışıyor, düşük km hızlarda sorun yok ama biraz hızlanınca tık çalışmaya başlıyor. Sizce tahmini sorunu nedir? Roleyi mi bozmuştur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Led far, Beyin'e zarar vermiş olabilir, aracınızı iyi bir elektronikciye göstermelisiniz.

      Sil
  4. 2000 model Megan 1 kontağı kapattıktan sonra bazen devamlı değil silegecler çalışıyor anahtar üstünde değilken bu arıza nedir bilen var mı ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, silecek kendi kendine çalışıyor ise beyin arızası olma ihtimali yüksek. Kontak kapalıyken dörtlüleriniz yanıyor mu onuda kontrol edin.

      Sil
  5. Merhaba bende citröen c5 sx var silecek motoru anahtar üstünde yokken kendiliğinden su atıyor ve hiç durmuyor sebebi ne olabilir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Anahtar üstünde yokken çalışıyorsa Bsı Beyinde sorun olması muhtemel, bir Beyin tamiri yapan elektronikçi ile görüşüp test edebilirsiniz.

      Sil
  6. Mrb lar 407 aracım kumandayla aracı açtığımda ara sıra silecekler çalışıyo her zaman değil ama 3 tane silecek kirdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sorununuz büyük ihtimalle Bsı Beyin ile alakalı ancak Silecek rolesi olma ihtimalide var.

      Sil
  7. Aracım citroen c4 2008 model.Sol sis tarafında kısa devre oldu ve sis farım yandı kablolarda ve sokette bi sorun gözükmüyor.Fakat kabloların içimi yandı bilmiyorum.Ve bu olay geçtikten sonra aracı kitledim evime gittim ve aracım kendi kendine far ve silecekleri çalıştırıyor nedeni nedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, fardan kaynaklanan kısa devre Bsı Beyne zarar vermiş olabilir maalesef.

      Sil
  8. 2009 model fort transit farlar dörtlüler ve silecekler kontak acinca kendi kendine calisiyor ne gibi sorun olabilir bilen varsa cevap yazabilirmi lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, birden fazla olağan dışı arıza varsa Bsı Beyin kaynaklı arızadır. Sadece kontağı açınca sorun oluyorsa düşük bir ihtimalde şase vardır.

      Sil
  9. Pejo 307 2007 model aracım var yolda giderken arka silecek suyu kendiliğinden atıyor ve silecek kolu çalışıp 2 tur sonra duruyor neden olabilir..

    YanıtlaSil
  10. İyi akşamlar benim 99 megan1 kontağı açınca silecek kendi kedine çalışıyor neden yapar araç yıkama veya su alma yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Elektronik bir sorun olabilir ama ilk akla gelen beyindir. Öncelikle kontrol için oto elektrikçisine gidebilirsiniz.

      Sil
  11. 96 model Tempra mpi motor Kontak açtığım zaman silecekler kendiliğinden çalışıyor ısındığı zaman bir problem yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Silecek motoru yada kolu şase alıyor olabilir,

      Sil
  12. Aracım Tipo farları yaktigim zaman silecek ler çalışıyor neden olur bilgi verebilir misin rica etsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Şase olabilir veya beyin arızası olabilir. ilk önce oto elektrikçiye gitmenizi tavsiye ederiz. Eğer elektronik bir problem varsa sizi yönlendireceklerdir.

      Sil
  13. 1.4 Tipo farları yaktigim zaman silecek çalışıyor neden

    YanıtlaSil
Yorum Gönder