Araç Takip Sistemi Nedir? Araç Takip Ne İşe Yarar?

Araç Takip Sistemi Nedir?

Araç takip sistemi en temel tanımı ile araçların GPS uyduları sayesinde 7 gün 24 saat internete bağlı bir bilgisayar, akıllı telefon, tablet vs. üzerinden takip ve kontrol edilmesini sağlayan sistemlerdir. Araç takip sistemleri ile araçların hızları, izlemiş oldukları rotalar, duraklama yaptıkları yerler, rölanti süreleri gibi çok sayıda bilgi, haritalar üzerinden anlık ve geçmişe dönük olarak izlenebilir, anlık ve geçmişe dönük raporlar ile, kayıt ve kontrol altına alınabilir.

Araç Takip Sistemi Nasıl Çalışır?

Araç takip sistemleri temel olarak GPS, GSM/GPRS, sayısal haritalar ve özel yazılımlardan oluşan bir sistem içerisinde çalışmaktadır. Araçlara takılan mobil veri cihazları, GPS uydularından aldıkları iki bilgiyi (Uydu sinyalinin gönderildiği gerçek zaman ve uydunun sinyal gönderildiği anda yörüngedeki konumu) ve bağlı sensörlerden gelen sıcaklık ve benzeri telemetri bilgilerini, GSM/GPRS şebekesi üzerinden kontrol ve iletişim merkezine aktarırlar.

Gelen bu bilgiler özel yazılımlar sayesinde derlenir ve sunucular üzerindeki veri bankasına kaydedilir. Kullanıcı tarafında ise özel yazılımlar sayesinde araçlar, internete bağlı bir bilgisayar ve akıllı telefon/tablet ile anlık veya geçmişe dönük olarak izlenebilir, araçlardan gelen bilgiler görülebilir, araçların alarm ve program durumları değiştirilebilir. Bu yapı araç takip sistemlerinin temel çalışma mantığını oluşturur.

Araç Takip programları ile neler takip edilebilir?

Araç takip cihazı özelliklerine göre, Aracın hızını, kontağın açılıp kapandığı süreleri, trafikte geçirilen süreyi, yakıt, ısı gibi sensörler ile yakıtı ve aracın kasasında ki ısıyı, Otobüsler ve servisler için geliştirilen sensörler sayesinde aracın ne zaman geleceğini, araçların doluluk oranlarını, takip edebilir, raporlama yapabilirsiniz. ayrıca hırsızlık için geliştirilen araç durdurma seçeneği ile de aracınız çalınırsa aracınızı tek bir işlem ile uzaktan durdurabilirsiniz. Firmalara ve ihtiyaca göre daha farklı işlevlerde yapılmaktadır.
-- sponsor içerik --

---