Kabızlık sorunlarına iyi gelen besinleri bitkileri , şifalı bitkiler kategorisinde sizlerle paylaşıyoruz. Kabızlık için bilinmelidirki en iyi şifa su dur.

Kabızlığınıza İyi Gelecek Sizi Rahatlatacak Öneriler!
Kabızlığınıza İyi Gelecek Sizi Rahatlatacak Öneriler!


Bağırsaklarınızdaki su oranının azalmasıyla beraber meydana çıkan kabızlık en zorlu bağırsak rahatsızlıklarından biridir. 

Bilhassa sıcak havalarda yeterli su içmemenin sonucu olarak karşılaşabileceğiniz bu rahatsızlık için doğal yollardan faydalanarak kurtulmak mümkün.

Öncelikle en doğal metot olan bol su tüketimini denemelisiniz. 

Bağırsaklarınız yeterli su olmaması sebebiyle tıkanma yaşadığından vücudunuza istediğini vermeniz çok mühim. 

Gün içinde en az 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin ve kesinlikle bunu alışkanlık haline getirin. 

Aksi halde kabızlığınız sürdürür ve bu da başka bağırsak problemlerine davetiye çıkarır.


Lifli yiyecekler yiyin Kabızlığa iyi gelecek 5 doğal yöntem

Aşırı şeker tüketmek ve gazlı içecekler içmek kabızlık şikayetinizi hepten arttıracaktır. Bu sebeple böyle yiyecek ve içeceklerden kaçınıp şekeri erik, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm benzeri bol lifli kuru meyvelerden almalısınız. Bilhassa akşamları yatmadan öncesinde yiyeceğiniz 4-5 adet kuru incir sabahleyin tuvalete daha kolay çıkma olanağı sağlar.


Sıvı tüketin Kabızlığa iyi gelecek 5 doğal yöntem

Yemek seçimlerinizi bol sıvı içerir çorbalardan yana yapmanız midenizi ve bağırsaklarınızı epeyce hafifletecektir. Bilhassa yemeklerden önce içeceğiniz bir kâse çorba sindiriminizin hızlanmasında çok etkilidir. Yemeklerden önce çorba tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde ne kadar rahatladığınızı çok kısa bir zamanda fark edeceksiniz.


Spor yapın Kabızlığa iyi gelecek 5 doğal yöntem

Hareketsiz bir hayat sizi kabızlıkla baş başa bırakır. Sağlığın en mühim şartlarından biri olan spor bu basit sorunun çözümü için dahi son derece mühimdir. Yemekten sonra yapacağınızı yürüyüşler ve gün içinde hareketli bir hayat sizi kabızlıktan gerçekten korumaktadır.


Tohumlardan yararlanın Kabızlığa iyi gelecek 5 doğal yöntem

Kabızlığa iyi gelen şifalı bitkiler yardımınıza koşabilir. Bilhassa 2-3 çay kaşığı çemen otu tohumu ya da 1,5 çay kaşığı keten tohumu bağırsaklarınızın çalışmasında ve kabızlığı durdurmakta etkilidir. Benzer biçimde posasıyla beraber tüketeceğiniz kuru erik ya da kuru kayısı hoşafı da bağırsaklarınızı rahatlatır ve tuvalete kolay çıkma olanağı sağlar.
-- sponsor içerik --

---