Ripple Nedir, Ripple Nereden ve Nasıl Alınır?


Ripple Nedir, Ripple Nereden ve Nasıl Alınır?

Ripple, bir dijital para biriminin (XRP) ve bu para biriminin içinde aktarıldığı açık ödeme ağının adıdır. Dağıtılmış, açık kaynak kodlu, beta halindeki bir ödeme sistemidir. Web sitesine göre sistemin amacı, insanların finansal ağların “duvarlı bahçelerinden” kurtulmasını sağlamaktır. Burada duvarlardan kasıt; kredi kartları, bankalar, ücretlerle erişimi kısıtlayan PayPal ve diğer kurumlar, döviz bozdurma masrafları ve işlem gecikmeleridir.

Baş kriptografi uzmanı David Schwartz şöyle anlatıyor:

“Bugünkü ödeme sistemleri 80’lerin başındaki e-postalar gibi. Her sağlayıcı müşterileri için kendi sistemini kurdu ve eğer insanlar farklı sistemler kullanıyorlarsa, birbirleriyle kolayca etkileşim kuramıyorlardı. Sistem, farklı ödeme sistemlerini birbirine bağlamak için tasarlandı. ”

Schwartz, “büyük şirketler, başkalarının paralarının akış kontrolünü kaybettiği gibi, bilgi akışının kontrolünü de kaybedebilir” ihtimalini de öngörüyor.

Protokolü kuran şirket OpenCoin, CEO Chris Larsen ve CTO Jed McCaleb tarafından ortaklaşa kuruldu. McCaleb, Mt. Gox’dan geliyor ve dijital para biriminde sağlam bir geçmişe dayanıyor. Larsen, daha önce çevrimiçi finansal kuruluş E-LOAN’ın kurucularından ve başkan yardımcısıydı. Ekipteki diğer geliştiricilerin de bitcoin geçmişleri var.

OpenCoin geçtiğimiz günlerde Andreessen Horowitz, FF Angel IV, Lightspeed Venture Partners, Vast Ventures ve Bitcoin Fırsat Fonu’ndan bir dizi fon aldı.

Bitcoin gibi, Ripple’in XRP birimi, matematik formüllerine dayanan sayısal bir para birimi biçimindedir ve nihai olarak çıkarılabilecek sınırlı sayıda birim içerir. Her iki para birimi de, araya giren bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan hesaptan hesaba (eşler arası veya P2P) aktarılabilir. Ve her ikisi de taklit paraların olasılığına karşı dijital güvenlik sağlar.

XRP yorumları, XRP Düşermi Yükselirmi?
-- sponsor içerik --

---