Migren ağrısı çekenlere basit bir bitkisel tedavi metodu. Denemekte zarar yok.Migren Atağına Doğal Tedavi 2 Kivi 1 Elma Takviyesi : Migren rahatsızlıkları şiddetli baş ağrıların ve sinüzitlerin artması sonucu ortaya çıkar. Sürekli geçmeyen bu hastalıklara migren adı verilir. Tedavisi olsa bile tekrarlama riski her zaman fazladır.

Besinler günlük yaşantımızın en önemli parçasıdır. Fakat her besin bize iyi gelmeyebilir. Örneğin bir migren hastasına doktor beslenme listesi verir.

Buna uymayan hasta yoğun şekilde bu sancılı atakları yaşamaya devam eder. Genel olarak atakların tekrarlama süresi her 4 saat ve 72 saat arasında nükseder. Bazı durumlarda besinlerle alakası olmayan bu rahatsızlık başka sebeplerden doğabilir. Bunun geçmişte var olan bir hastalığın yaşanmış olması,çocukluk evresi ve psikolojide etkiler. Bununla beraber kontrolden çıkan migren artık sancılı ve acılı bir hal almaya devam eder.

Yaşamı adeta kabusa çeviren migrenin tedavisi ,doktor tarafından verilen ilaç takviyelerine göre düzenlenir. Atakların ansızın gelmesi durumunda doğal tedavi yöntemi ile kızgınlaşan ağrıyı sadece 2 kivi ve 1 elma yiyerek çözüme kavuşturabilirsiniz. Bunun olumlu etkileri sizin daha rahat olmanıza yardımcı olacak,o kısa sürede gerçekleşen ağrılı ,sancılı ataklardan doğal tedavi yöntemi ile arındığınızı fark edeceksiniz.

Yöntem oldukça basit ve etkilidir. Elma ve kivide var olan güçlü enzimler,zehirli bakterileri dışa atarak antioksidan görevini üstlenir. Yüksek miktarda C vitamini barındırdığından,kişide bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasına yardımcı olur. Damar tıkanıklıklarında oldukça başarılı bir güce sahip olan bu mucizevi iki meyvenin birleşiminde ,güç oranı vücut içinde daha hızlı yaygınlaşmaya başlar. Baş ağrılarında tıkanan damarların ve artan sinüslerin rahatlamasına,ve nefes almasına katkıda bulunur.

Dinçlik iksiri veren bu iki meyve ayrıca kalp sağlığı içinde oldukça değerli yapı taşına sahiptir. Elmanın özellikle her derde deva olduğunu söyleyebiliriz. Migren atakları başladığı an itibari ile yapmanız gereken en önemli unsurlar bulunmaktadır. İsterseniz bir de bu durumları ele alalım,bakalım bu faydalı bilgiler gerçekten hayat kurtarıcı etkiye sahip midir ? hep birlikte öğrenelim,bilgilenelim.

İstenmeyen Migren Atağı durumunda neler yapılır ?

Migren atağı sırasında krizin durulmasına yardımcı olmanız gerekir. Evde bulundurduğunuz besinlerden yoğurt,kivi ve elma bu atağın azalmasına yardımcı olabilir. O esnada yapacağınız tek şey sakin olmak ve migreni o an için unutmayı başarmaktır. Her ne kadar etkili bir yöntem olmasa bile ,psikoloji bakımından daha rahat olmanıza yardımcı olur. Bu düşünce sizin kısa sürede rahatlamanıza olanak tanır.

Migren atağında 1 litre su İçmenin Avantajları

Ortalama bir litre suda 5 ve ya 6 bardak su bulunur. O sırada atak hızlanırsa en az 3 bardak suyu yarım saat ara ile peşpeşe içmeniz gerekir. Midenize fazla baskı uygulamanıza gerek yok. Su size doğal yöntemler ile oksijen verecek,kan akımını hızlandırarak damarların daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Kanın damardan geçtiği anda, tıkanıklıklar kanaldan yavaş yavaş azalmaya ve suyun mucizesi ile kan akımı hızlanmaya başlayacaktır. Her kan akımı hızlandığında hücreler canlanacak,kaybettiğiniz direncinizde artışların olduğuna şahit olacaksınız. Su sonrası mideyi biraz dinlendirin. Suyun fazlası idrar kanallarında dolmalara neden olacaktır.

Tuvalet ihtiyacı o esnada bekletilmeden yapılmalı,vücut rahatladığını bakterili idrarı dışa atarak, sağlamalıdır. Antioksidan bakımından zengin mineraller ve vitaminlere sahip olan kivi ve elmanın tüketimi ise oldukça basittir. Orta boy bir elma ve iki orta küçüklükte kivi,iyice yıkanarak yenilmelidir.

Meyve sırasında midenin, yağlı yiyeceklere maruz kalmasına izin vermeyin. Meyve ve su hatta bir kase yoğurt atak sırasında doğal tedaviyi size sunacak,migrene bağlı ortaya çıkan mide bulantılarının da doğal bir şekilde gitmesine katkıda bulunacaktır. Baş ağrısının daha hızlı geçmesinin bir diğer yolu ise,bir havluyu soğuk sirkeli suda bekleterek ağrıyan bölgede en az 5 dakika bekletiniz. Sirke ağrıyı alacak ve olası ateşlerin düşmesine vesile olacaktır. Evi en az 10 dakika havalandırarak solunum organlarınızın daha temiz oksijeni almasını mutlaka sağlayınız. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece,migren ataklarının doğal yöntemlerle herhangi bir ilaca ihtiyaç duymadan geçtiğini farkedeceksiniz. Sağlıklı günler dileği ile.
-- sponsor içerik --

---