Kıyafetlerdeki Lekeler nasıl çıkar


Kıyafetlerdeki Lekeleri Çıkartmak İçin Bitkisel Tavsiyeler

Biz boşuna demiyoruz 'çare mutfak' diye. Birçok şeyin çözümünü kendi mutfağımızda sağlayabiliyoruz. Şimdi de çamaşırlara el atacağız.

Beyaz kıyafetlerden yemek lekelerini çıkarmak bir hayli zordur. Çamaşırları üst üste yıkadıkça bu sefer hem kumaşı yıpranır hem de rengi solar. 

Üstüne bir de o leke orda soluk soluk bize bakar. Tonla para verip uğraşmak yerine doğanın şifalı gıdalarından faydalanacağız.

Bu 3 ipucunu uyguladıktan sonra çıkmayan zorlu leke diye bir şey kalmayacak arkadaşlar! Bize güvenin... 

Üstelik bu yöntemlerin hiçbiri kimyasal içermiyor.

Temizlikte Karbonat yöntemi


Yapmamız gereken şey 4 litre suyu ve 1 bardak karbonatı karıştırmak. Karışıma çamaşırlarınızı yatırın. 20 dakika içerisinde beyazlarınız kar gibi ışıldayacak. Sonuç gerçekten şaşırtıcı.

Temizlikte Limon ve sirke yöntemi

Mükemmel bir leke çıkarıcı daha... Bir miktar limon suyu ve beyaz sirkeyi deterjanınıza ilave edin. Karışımın kokusu biraz rahatsız edici olabilir ancak buna takılmayın. Bu noktada yumuşatıcının kokusu devreye girecektir. Karışımı hazırladıktan sonra normal bir şekilde çamaşırları yıkayabilirsiniz.

Temizlikte Aspirin yöntemi

Bir kova suya 6 adet aspirin atın. Aspirinleri ezip suya katmak daha iyi olacaktır. Karbonat yönteminde olduğu gibi çamaşırları karışıma yatırın ve 15 dakika bekletin. Ardından çamaşırları detarjanla normal bir şekilde yıkayın. Lekelerin yok olduğuna şahit olacaksınız.

-- sponsor içerik --

---