Ankarada Mangal Yapılabilecek Yerler

Denizi olmayan Başkent Ankara'da her hafta sonu mangal piknik yapılabilecek alanlar hınca hınç doluyor. Artık Ankaralılar farklı mekanlarda piknik alanlarını arar oldu. Ne yazık ki Ankarada bir kaç park haricinde mangal yakılmasına izin verilmiyor. Mangal yapılabilecek parkları yazımızın devamında bulabilir, yorumlarınızla bilgi arayan kişilere de yol gösterebilirsiniz.

İstanbul yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşılabilen alan Çamlıdere Aluçdağı mesire yeri, piknik tutkunları için vazgeçilmez yerler arasında yer alıyor.

Çamlıdere Aluçdağı mesire yeri

Eryaman'daki, Susuz Göleti'nin yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan Göksu Park'ta 550 bin metrekarelik alan içinde 127 bin metrekare büyüklüğünde göl bulunuyor. Göl çevresinde yapılan kıyı düzenlemeleri rekreasyon alanındaki doğal güzelliğe sosyal ve sportif bir renk katıyor.

Göksu Park

Belediye tarafından Sincan'da bulunan Yunus Göleti alanında yapılan Harikalar Diyarı Rekreasyon Alanı da Başkentlilerin tercih ettiği mesire alanlarından biri...

Harikalar Diyarı 

Nallıhan'a 2 kilometre uzaklıktaki Hoşebe Mesire Alanı mesire yeri olmasının yanı sıra kamp yeri olarak da kullanılıyor. Mesire alanında ayrıca, bir de türbe yer alıyor. Mesire alanında, vatandaşlar için oturma alanları, restaurant ve çeşmeler de bulunuyor.

Hoşebe Mesire Alanı 
Ankara'da sevdiklerinizle keyifli bir piknik yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Karagöl'dür. Burası 1989 yılından beri hizmet vermekte olup günübirlik kullanıma açıktır. Eğer doğayla iç içe olmak hoşunuza gidiyorsa çam ormanlarıyla çevrili olan Karagöl Mesire Alanı tam size göre bir yer…

Karagöl Mesire Alanı

Ankara'da nerede piknik yapabiliriz diye düşünüyorsanız 2 milyon 121 metrekarelik devasa kullanım alanıyla Mavi Göl'ü tercih edebilirsiniz. Kayaş yakınlarındaki Mavi Göl, şehre yalnızca 12 kilometre uzaklıkta. Burası tüm donatılarıyla Ankaralıların dinlenme ve piknik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mavi Göl

Mogan ve Eymir gölleri de hafta sonu gidebileceğiniz ve pikniğinizi yapabileceğiniz yerlerden. Mogan Gölü'nün çevresinde çok sayıda restoran, kafe ve çay bahçesi bulabilirsiniz. Burada 3 bin 500 kişilik bank ve piknik alanı bulunuyor.

Başkente 75 kilometre uzaklıktaki Kızılcahamam'daki çam ormanlarıyla kaplı Soğuksu Milli Parkı, kentten uzakta doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen vatandaşlar için bire bir.

Güdül ilçesinde bulunan 50 hektarlık Sorgun mesire yeri de Ankara'ya 130, Güdül'e ise 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Günübirlik geziler için oldukça uygun mesire yerinde kır gazinosu ve tuvalet, ziyaretçilere hizmet veriyor.

Altındağ'da bulunan diğer bir park Altınpark'ta ise mangal yakmak yasak piknik masaları mevcut piknik yapmak için tercih edebilirsiniz. 

-- sponsor içerik --

---