Gebelik Testinde İkinci Çizgi Neden Silik Çıkar?


Sürekli her şüphelendiğinizde Hastaneye giderek gebelik testi yapmak Kadınları maddi manevi yormaktadır. Bu Nendenle Eczanelerde satılan gebelik testleri kadınların hamile olup olmadığını öğrenmek için kullandıkları en etkili yöntemlerdendir. Eczane gebelik testleri idrar tahlili yolu ile hamileliği belirler. Birkaç damla idrar bu test kitine koyulur. 5-10 dakika beklenir. Şayet gebelik varsa, bu test çubuğunda çift çizgi, gebelik yoksa tek çizgi görülür. Ancak kimi durumlarda gebelik testi çubuğunun silik olması hiç çizgi görünmemesi de söz konusu olabilir. Bunun çeşitli nedenleri vardır.

Tabi ki psikolojik olarak gördüğünüz çift çizgiler bu konumuzun dışındadır :)


Gebelik Testinin Silik Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Çeşitli nedenlerden dolayı gebelik testi silik çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaşınca 5 gün bekleyip tekrar gebelik testi yapmalı yahut kanda gebelik testi yapılarak gebelik olup olmadığı kesin olarak belirlenmelidir.


Gebelik testinin silik çizgi çıkmasının en sık karşılaşılan nedeni hamilelik sürecinin henüz çok yeni olmasıdır. Hamilelik testini şayet hamileliğin ilk döneminde yaparsanız bu durumda gebelik testinde silik çizgi çıkabilir. Çünkü henüz Beta HCG hormonu idrarda gözükmemektedir. Bu nedenle regl döneminiz geçtiyse bu testi yaptırmanız daha erken test yaptırmamanız en doğrusu olacaktır. Özetle, gebelik testinin silik çıkması da testin erken yapılmasından kaynaklanır. Gebelik testinin çok erken bir zamanda uygulanması hatalı sonuç alma ihtimalini oldukça yükseltir. İdrarla yapılan gebelik testinden her zaman doğru sonuç beklenemez.


Eczanelerde farklı markaların farklı hamilelik testleri satılmaktadır. Fakat sıradan gebelik testlerinde yanılma oranı fazladır. Kaliteli bir testin silik çizgi veya negatif gösterme ihtimali yüksektir.


Hamilelik testinde silik çizgi neden çıkar? sorusunun bir başka cevabı da kimyasal gebeliktir. Kimyasal gebelikte embriyo rahme yerleşir ancak çok geçmeden kendi kendine düşer. Bu süreçte anne adayının vücudu çok az da olsa Beta HCG yani gebelik hormonu salgılar.


Erken düşük yapmak da hamilelik testi çizgisinin silik görünmesinin nedenlerindendir. Bazı hamilelikler erken düşük ile sonuçlanır. Hormonlardan dolayı yapılan testte silik çizgi görülebilir. Rahimde embriyo yoktur ancak vücut düşük seviyede hCG hormonu ürettiğinden test hatalı sonuç verir. Buna yol açan faktörlerden bazıları; çeşitli enfeksiyonlar, sperm kalitesinin düşük ya da yumurta hücresinin sağlıksız olmasıdır.


Buharlaşma da hamilelikte silik test nedenlerindendir.

Bu durum idrar testi uygulanırken sıklıkla yaşanmaktadır. Sonucun negatif olduğunu gösteren çizginin buharlaşması sanki 2. çizgiymiş gibi görünmesine sebep olabilmektedir.


Hamilelik testinde silik çizgi çıkmasına neden olan en önemli şey ise talimatların doğru bir şekilde yerine getirilmemesidir. Evde yapılan gebelik testinde kuru ve steril bir kap kullanılmalıdır. Testin yer aldığı kutudan çıkan damlalık yardımıyla gerekli noktalara birkaç damla idrar damlatılır. Net sonuç verebilmesi için 10 dakika beklenir. 10 dakikadan önce veya 10 dakikadan sonra bakıldığı zaman hatalı sonuç görülebilir.


Gebelik Testinde Sonradan Çıkan Silik Çizgi Ne Anlama Gelir?

Gebelik testlerinin sonucu çoğu zaman birkaç dakikada belli olmaktadır. Testin sonucu 10 dakikanın ardından değişirse buna itibar edilmez, yani geçersiz sayılır. Testi uyguladıktan uzun bir süre geçtikten sonra silik çizgi oluşuyorsa bu genellikle buharlaşmadan kaynaklanır.


Gebelik Testinde Tek Çizginin Çıkması Ne Anlama Gelir?

Hamilelik testi yapılıp tek çizgi görüldüyse bu durum iki şekilde yorumlanabilir. İlk sonuç hamile olmadığınız, diğer sonuç ise testin erken vakitte gerçekleştiği yani gebelik testi yaptırmanız için henüz çok erken demektir. Eczanelerden alınan hamilelik testlerinin büyük bir kısmı Çin menşeilidir. ve yanlış sonuç gösterme ihtimali vardır.

-- sponsor içerik --

---