Koronavirüs'den Korunmak İçin Adaçayı ve Ebegümeci Çayı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Covid-19 salgınına karşı gargara önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Saraçoğlu, adaçayının boğaz enfeksiyonlarına karşı etkisi üzerine bilimsel yayınların bulunduğunu; ancak Covid-19’a ve diğer grip türlerine karşı adaçayı ile ebegümecinin birlikte kullanılması formülünün kendisine ait olduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Saraçoğlu, söz konusu karışımın burna da damlatılabileceğini söyleyerek, "Bir damlalıkla 3-4 damla çekeceksiniz, onunla kafanızı geri atarak iki burun deliğinize damlatacaksınız. 

Hemen oradaki sizi hapşırtacak olan karıncalanma ortadan kalkıyor. Müthiş etkili; sadece koronavirüse karşı mı? Mevsimsel gribe karşı, boğaz enfeksiyonlarına sebep olacak, alerjiye bağlı oluşabilecek burun akıntısı, hepsi için geçerli bu söylediğim. 

Yani sadece Covid-19’a özgü değil, mevsimsel gribe karşı da etkili. Boğaz mukozası ve burun mukozası üzerindeki o bakterilerin, virüslerin, yani mikroorganizmaların yok edilmesinde birebir. 

Zaten bu konuda yayınlanmış bir sürü makale var; ama yayınlanmamış olan bir şey var; adaçayının içerisinde, bu virüse karşı onu fonksiyonel kılacak olan etken madde ebegümecinin içinde. Onun desteğine ihtiyacı var" diye konuştu.


ADAÇAYI VE EBEGÜMECİ NASIL HAZIRLANMALI?

Adaçayı ile ebegümeci 1'e 3 oranında kullanılacak. Yani yaklaşık olarak 5-6 gram adaçayına 2-3 gram veya 3'te 1'i kadar 2 gram ebegümeci alacaksınız


EBEGÜMECİ ÖYLE BİR BİTKİDİR Kİ...

Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Bakın bu ebegümecini bizim insanlarımız bilmiyor. Ya acaba bu zehirli midir toksik etkili midir? Ebegümeci öyle bir bitkidir ki bütün Akdeniz sahili bunu çok iyi bilir. Ebegümeci dediğiniz zaman bunu yaprakları çiçekleri sapları salatanın içine doğranır. Kısırın yanında bulunmaz bir nimettir. Hatta yaprakları haşlanır ve bunlar kısırın üstüne kapata kapata yersiniz. Dolma yaparsınız yani ebegümeci böyle bir bitki.


ACABA ZARAR VERİR Mİ?

Yeni duyulduğu için insanlar ya acaba bana zarar verir mi diye düşünüyor. Kesinlikle onun bir özelliği daha var hareketli bağırsak sendromunda etkilidir. Yani bağırsakları hareketler olanlar için bunu söylüyorum.


RESMEN KAYITLI BİTKİLERDİR

Bunun dışında ebegümecinde bilinmesi gereken bir nokta daha var bu "Avrupa İlaç Ajansı" (EMA - European Medicine Agency) var burada hem adaçayı hem de ebegümeci kayıtlı yani antibakteriyel ve antiviral olduğu zaten biliniyor. Bunlar Avrupa Birliği'nde ilaç ajansında resmen kayıtlı bitkilerdir. Yani insanların rahatlıkla kullanabileceği.


TAMAMEN UYDURMA

Bazen adaçayına da laf söyleyenler çıkıyor "efendim karaciğere toksin etkisi" diye tamamen uydurma tam aksine adaçayı karaciğerin toksinitesine karşın güçlü bir yardımcıdır.


BURNUNUZA NE YAPACAKSINIZ?

Bu damlalıkla 4-5 damla ondan alıp sağ ve sol burun deliklerine damlatacaksınız. Başınızı geri itin o genzinizden akar gider. Tertemiz yapar.


Konu ile ilgili Koronavirüs Nedir? Koronavirüs Belirtileri Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.




.

-- sponsor içerik --

---