Fırında Kestane Nasıl Yapılır? Kestane Nasıl Yapılır?

Kestane pişirirken dikkat etmeniz gereken en önemli kısmı kestaneye attığınız çiziktir. Atılan çizik ne kadar derinden olursa kestanenin içi o kadar hızlı ve güzel pişer. İşte fırında ve sobanın üstüne kestane közleme tarifi

Kestane hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra tavada kestane nasıl kavrulur? Bu soruya cevap verelim;

Kestaneleri önce güzelce yıkayın. Kestanelerin şişkin kısmından + şeklinde çok derine girmeden çizin. Kestaneleri çizmek için aletler satılıyor. Bu aletler ile elinizi kesmeden kolayca kestaneleri çizebilirsiniz.

Çizdiğiniz kestaneleri 2 saat kadar suda bekletin. Aceleniz varsa o zaman suda bekletmeden tavaya kestaneleri koyup 1 kg kestane için üzerine 1 çay bardağına yakın su ekleyip bu şekilde pişirin. Bu şekilde yaparsanız hem şeklini koruyor hemde daha yumuşak helva gibi oluyor.



Fırında yapmak için kestaneleri önce yıkayın sonra + şeklinde şişkin tarafından çizin. Fırın tepsisine kestaneleri dizip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Yada fırın ızgarasına yağlı kağıt serip kestanelerin düz kısımları alta gelecek şekilde dizip bu şekilde pişirin.
-- sponsor içerik --

---