Çalışan eşlerin 3 yaşından küçük  çocukları için Anneanne'ye veya babanne'ye devlet maaş desteği verecek. Bu destekle eşlerin çalışma hayatlarını sürdürmesi desteklenecek. Peki çocuk bakım maaşını almak için ne yapmalı nereye başvuru yapılmalı. Çocuk bakım maaşı ile ilgili merak edilenler yazımızdadır.

Evde Çocuk Bakımı Maaşı Almak İçin Başvuru ve Şartlar Hakkında..
Evde Çocuk Bakımı Maaşı Almak İçin Başvuru ve Şartlar Hakkında..
Çocuk Bakım Parası Başvurusu
Pilot iller uygulaması yapılacak olan çocuk bakım parası başvuruları ilk olarak Antalya, Bursa ve İzmir illerinde alınacak. Ardından 2017 yılının 3. çeyreği yani Temmuz ayı başlangıcında diğer illerdede başvurular alınmaya başlanacak. Çocuk bakım parası başvuruları konusunda tarih açıklandığı an internet sitemiz aracılığı ile duyurulacaktır.

Çocuk Bakım Parası Ne Zaman Verilecek? 
Anneannelerin veya babaannelerin bakımını yapacakları torunları için alacakları çocuk parası ücretleri, 2 yaş altındaki çocuklar için verilecek. Çocuk bakım parası alacak olan iller pilot bölge uygulaması yapılacak olan yerlerdir. Yasa düzenlemesinin tam olarak yapılarak Resmi Gazete‘de yayınlanmasının ardından alınmaya başlanacaktır.www.nedirkibu.com

Çocuk Bakım Parasını Kimler Alabilir?
Çocuk bakım parasını alacak olanlar; Anne ve baba sigortalı bir işte çalışıyor olması gerekli ve çocuğunda 2 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir. Aranan kriterler olarak bilinen en belirleyici durumlar bunlardır.www.nedirkibu.com

Torununa bakan büyükanneye ne kadar maaş verilecek?
Evde çocuk bakımı için, torununa bakan büyükanneye(anneanne) ve babaanneye verilecek olan maaş tutarıda tahmin edilmektedir. Pilot iller arasına Ankara ve İstanbul’unda gireceği tahmin edilmektedir. Evde çocuk bakım hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi kapsamında verilecek olan maaş tutarının, aynı sigortalı çocuk bakıcısı istihdam edildiğinde verilen ücret olan 416 Euro, yani 1555 TL olması bekleniyor. Aynı işi yapacak olan büyükannelerede bu maaşın verileceği tahmin edilmektedir. Tabi bütün ayrıntılar Resmi Gazete’de düzenlemenin uygulamasının ayrıntılı olarak yayınlandığı zaman belli olacaktır.
-- sponsor içerik --

---