Şehzade Mustafa'ya veda ettiler
Muhteşem Yüzyıl son sezonunda Türkiye'yi ekrana kilitliyor.
Sezon sonunda ekranlara veda etmeye hazırlanan Muhteşem Yüzyıl'ın geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde Şehzade Mustafa, babası Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile boğularak öldürülmüştü.

Dizinin dün akşam ekrana gelen bölümüne Şehzade Mustafa'nın babasına yazdığı mektup ve cenaze töreni damga vurdu.

Oğlunun ölümüyle derin bir üzüntüye boğulan Kanuni okuduğu mektubun ardından duygusal anlar yaşadı.

İşte Şehzade Mustafa'nın o satırları:

Hünkarım, kalbimin üzerinde taşıdığım bu mektubu muhtemelen siz hiç okuyamayacaksınız. Zira bu mektubu hakikate ermesini hiç ummadığım bir istikbale yazıyorum. Arzum, dileğim budur... dileğim gerçekleşmez ve bu mektup elinize geçerse bana kıymışsınız demektir.

Ey hünkarım, Ey canum babam;

Bu satırları okuduğunuza göre siz kendi kalbinizi söküp attınız. Bense bu yalan dünyadan göçüp gittim...  Bilin ki, elinizi günaha buladınız. Bilin ki, masum bir canı aldınız. Oysa birbirimize söz vermiştik... Ben size isyan etmeyeceğime and içmiştim. Siz de bana kıymayacağınıza.  Ben sözümü tuttum baba ve zinhar ihanet etmedim. Oğlum Mehmet'in başı hakkı için, kızım Nergisşah'ın başı hakkı için ihanet etmedim, etmem. Fakat siz sözünüzden döndünüz. 'Asla yapmam' dediğinizi yaptınız.

Size bir babanın evladına kıydığı bu zalim dünyayı bırakıyorum. Zira ikbal ve iktidar uğruna babasının canına kastetmiş bir zalim olarak yaşamaktansa, bir mazlum olarak ölmeyi yeğlerim.

Adım sizin gibi tarihin altın sayfalarında yazılmayacak belki... hiç kimse zaferlerimden bahsetmeyecek. Cihana hükmettiğim bir tahtım olmayacak. Hatta bir hain, asi bir şehzade olduğumu yazacak vakanüvisler.

Varsın öyle yazsınlar... Varsın Allah'ın bildiğini kullarından saklasınlar. Bir gün gelir mazlumların hikayesi de anlatılır.
Belki yıllar, belki de yüzyıllar sonra biri benim hikayemi anlatır.

Birileri işitir ve öğrenirler hakikati.

İşte o gün mazlumun hakkı, mazluma teslim edilmiş olur.

ŞEHZADE MEHMET'E NE OLACAK
Dizinin final sahnesinde payitahta doğru yola çıkan fayton konvoyu 'tekerlekler kırıldı' denerek durduruldu.

Aynı faytonda yolculuk eden Mahidevran Sultan ve Mihrünnisa Hatun olan biteni anlamaya çalışırken, Şehzade Memed'i taşıyan fayton gözden kayboldu.

Olan biteni anlamaya çalışan ve refakatçılarından validesini bir daha göremeyeceğini öğrenen Şehzade Mehmet'in akıbetinin ne olacağı merak konusu.
-- sponsor içerik --

---