CHP Ankara İl Başkanlığı, dün İl Seçim Kuruluna yeniden sayım yapılması, iptal edilen oyların yeniden değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazda bulunmuştu.
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, itirazlarının Ankara İl Seçim Kurulunca reddedildiğini bildirdi.
Bu arada Ağrı'da Akp'nin isteği ile oylar 15.kez sayıldı! Demokrasinin geldiği konum giderek vahimleşiyor.

CHP'ye bir şok daha!

Konuya ilişkin Chp Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, ilçe seçim kurullarının sağlıklı bir netice alınmasına katkı yapacak özen ve dikkat içinde olmadığını söyledi.
Yüzbinlerce oy pusulasının iptal edildiğini ve bu düzeyde oyların iptal olmasının başlıca nedeninin muhtarlık oy pusulalarıyla belediye başkan ve meclis üyelerinin oy pusulalarının aynı zarfta çıkması olduğunu belirten Adnan Keskin şöyle dedi:
“Eğitim verilmeyen seçmenleri uyarmayan sandık kurulları başkanları maalesef böyle bir olumsuzluğun yaşanmasına neden olmuştur. Yüksek Seçim Kurulu’nun da öğleye doğru aklı başına gelmiş bu konuda uyarı ihtiyacı hissetmiştir. Şimdi ise milyonlarca oy pusulasının iptaline yönelik itirazlar esas şekle kurban edilerek reddediliyor.

“SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞTÜ”
İl seçim kurulları da ilçe seçimlerinde yapılan hataları düzeltme anlayışı içinde değil. Bu seçimlerin üzerine gölge düşmüştür. Şaibeli bir seçim olduğu gün ışığına tartışmasız şekilde çıkmıştır. Vatandaşın oyları maalesef yeni yöntemlerle gasp edilmiştir seçim kurullarının çoğu da buna seyirci kalmıştır”
-- sponsor içerik --

---