El Ağrıması, El Ağrısı, El Ağrısı Neden Olur, Eldeki Sinirler, Karpal Tünel Sendromu, Karpal Tünel Sendromu Nedir, Sağlık, Sinir Sıkışması,
Mouse Tutan Elleriniz Tehlike Altında!

Ellerinizde ve bileklerinizde ağrı, hissizlik ya da uyuşukluk var mı? Bu yakınmalarınız özellikle geceleri sizi uyandıracak kadar şiddetleniyor mu?


Eğer yanıtınız ‘evet’ ise dikkatli olun, sizde genellikle klavye ve mouse’u sık kullanan kişilerde sık görülen ve tedavi edilmezse günlük hayatı oldukça kısıtlayan ‘karpal tünel’ sendromu olabilir.”

Karpal Tünel Sendromu, el parmaklarının hareket etmesi ve hissinin sağlanmasında büyük rol üstlenen ve median sinir olarak adlandırılan yapının sıkışması sonucu ortaya çıkan bir hastalık.

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sun, sinir sıkışmaları arasında en sık görülen ‘Karpal Tünel Sendromu’nun klavyede yazarken veya mouse kullanırken el bileğini sürekli bükülü pozisyonda tutan veya el bileğine sık sık yük binen işlerde çalışan kişilerde daha sık ortaya çıktığını belirterek, “Ellerde gelişen yakınmalarda mutlaka bir hekime başvurulmalı.

Çünkü geç kalındığında sendrom ilerleyerek kaslarda güçsüzlüğe ve kas erimesi olarak bilinen atrofiye neden oluyor.

Bunun sonucunda hasta yazı yazmak ve araba kullanmak gibi günlük aktivitelerini yapmakta büyük güçlük çekiyor, hatta poşet bile taşıyamaz hale gelebiliyor.

Üstelik erken tanı konulduğunda ilaç veya fizik tedavi ile geçebilecek olan bu sendrom ilerlediğinde tek çözüm ameliyat oluyor.” diyor.

KARPAL TÜNEL SENDROMU NEDİR? 
Karpal tünel, bilek düzeyinde bulunan median sinirin geçtiği bir kanal. Boyun bölgesinden çıkıp bileğe kadar uzanan median sinir elde birçok kasın uyarılmasını üstleniyor.

El Ağrıması, El Ağrısı, El Ağrısı Neden Olur, Eldeki Sinirler, Karpal Tünel Sendromu, Karpal Tünel Sendromu Nedir, Sağlık, Sinir Sıkışması
-- sponsor içerik --

---