Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 91. doğum günü "Gül Bayramı"yla kutlandı.

Başkent Bakü'de, 2003'te yaşamını yitiren Cumhurbaşkanı Aliyev'in 91. doğum yıl dönümü için düzenlenen Gül Bayramı'nda, farklı ülkelerden getirilen çiçeklerle hazırlanan tablo ve kompozisyonlar sergilendi.



Haydar Aliyev Sarayı'nın önündeki park, yaklaşık iki haftalık çalışmayla, rengarenk çiçeklerden oluşan bir bahçeye dönüştürüldü.
Çiçeklerle yapılan sanat eserlerin görmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların yanı sıra Azerbaycan'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi de parkı ziyaret etti.
Ziyaretçilerin bol bol fotoğraf çektirdiği parkta, merhum Aliyev'in çiçeklerle hazırlanan tablosu büyük ilgi gördü. Çocuklar ise çiçeklerle kaplanan fıskiyeli havuzlara, tamamı çiçeklerden yapılmış hayvan ve çizgi film kahramanlarının maketlerine ilgi gösterdi.
- Parkın süslenmesi için 6 milyon çiçek kullanıldı
Etkinliğe ev sahipliği yapan Bakü Valisi Hacıbala Abutalıbov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Haydar Aliyevin doğum gününün tüm Azerbaycanlılar için bayram olduğunu söyledi.

Daha önceki yıllarda başlattıkları "Gül Bayramı" geleneğini bu sene de devam ettirdiklerini belirten Abutalıbov, "Üç kilometre uzunluğundaki parkı dünyanın farklı bölgelerinden getirilen 6 milyon nadir çiçeklerle süsledik" dedi.

Kutlamalara, eşi Mihriban Aliyeva ve diğer aile bireyleriyle katılan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, önce Haydar Aliyev'in Fahri Hiyabandaki mezarını sonra Haydar Aliyev anıtını ziyaret etti. Çiçeklerle süslenen parkı da gezen Aliyev, kutlamalara katılan ilkokul öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
-- sponsor içerik --

---