Mevsimsel Grip Nedir?

Nedirkibu.com
Mevsimsel Grip Nedir?

Dr. Gürbüz Şen, bu aylarda mevsimsel griplere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Dünyada her yıl mevsimsel grip salgınları nedeniyle 65 yaş üzeri 300 ile 500 bin arasında kişi hayatını kaybetmektedir. Gripten korunmak isteyen herkes grip aşısı yaptırabilir" dedi.

Mevsimsel griplerle ilgili açıklamalarda bulunan Şen, grip virüsünün sürekli mutasyona uğrayan bir virüs olmasından dolayı her yıl yeni bir virüsle ortaya çıktığını söyledi. Yeni virüse karşı korumasız olan kişilerde hastalığa, çok kolay ve hızlı bulaştığı için de salgına neden olabildiğinin altını çizen Şen, "Grip virüsü grip geçirmekte olan bir kişinin öksürüp hapşırması, konuşmasıyla havaya dağılan virüsün sağlıklı kişiler tarafından solunmasıyla bulaşır. Tipik olarak ani başlayan yüksek ateş, kas ağrıları, boğazda yanma hissi ve ağrı, kuru öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı, göğüste yanma hissi, göz ağrısı ve ışığa karşı hassasiyet grip olan kişilerde görülebilir. Ancak daha önce benzer bir grip virüsü ile karşılaşmış ya da aşılanmış kişilerde ciddi grip hastalığı geçirme ihtimali daha azdır" diye konuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)