Hamilelikte ve Hamilelikten Sonra Yapılan Aşılar Nelerdir?
Çin Takvimi ile Bebeklerin Cinsiyeti Belirlenebilir mi?

Çin Takvimi ile Bebeklerin cinsiyeti gerçekten belirlenebiliyormu. Bu sorunun yanıtını Nedirkibu.Com sitesinde bulabilirsiniz.

Hamilelik öncesi, bebeğinizin cinsiyetini belirlemenin mümkün olduğunu muhakkak duymuşsunuzdur. Peki, bunun gerçeklik payı nedir, bebeğin cinsiyetini belirlemek mümkün mü ve eğer mümkünse bunun en sağlıklı yolu hangisidir?

>> GEBELIKTE BEL VE SIRT AĞRILARI NEDEN OLUR?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kutlugül Yüksel anlatıyor.

1970'lerde X ve Y kromozomlarını taşıyan spermlerin birbirlerinden ayrılabileceğinin keşfi ile istenilen cinsiyette çocuğun dünyaya gelebilmesinin bilimsel yolu açılmıştır.

1998 yılında Virginia'da yapılan çalışmalarda Y kromozomlarının DNA oranlarının X kromozomlarına göre küçük olması nedeni ile Y kromozomlarının hareket hızları daha fazla olduğundan, bir takım tekniklerle X ve Y içeren spermlerin ayırt edilebileceği kanıtlanmıştır.

Bilindiği gibi Y kromozomu taşıyan spermin yumurtayı döllemesinden erkek, X kromozomu taşıyan spermin yumurtayı döllemesinden ise kız cinsiyeti oluşur. İstenilen cinsiyette bebek sahibi olmanın en garanti yolu tüp bebek uygulamasında embriyodan alınacak bir hücrede X ve Y kromozomları tespit edilerek, istenilen cinsiyette embriyo rahme yerleştirilir.

>> Hamilelikte ve Hamilelikten Sonra Yapılan Aşılar Nelerdir?

"Çin takvimi" doğru sonuçlar veriyor mu?

Bebek cinsiyetini belirlemede Çin'de yüz yılar önce uygulanan Çin takvimi yöntemi ile anne adaylarının hamile kaldıkları yaş ile hamile kaldığı ayın önemi vurgulanmakta ve hamile kalınan yaş ve ay karşılaştırılarak doğacak bebek kız mı erkek mi belirleniyor.

Bu yöntemin de doğruluk oranının yüksek olduğu belirtilmektedir. Benim kişisel kanaatime göre bu yöntemin doğruluk oranı oldukça düşüktür. Günde en az 50 doğumun gerçekleştiği hastanede yaptığım çalışmada Çin Takviminin bebek cinsiyetini belirleme konusunda doğru sonuç vermediğini tespit ettim.
-- sponsor içerik --

---