Denize Girmekle Gusül Abdesti Almış Olurmuyuz?

Nedirkibu.com
Denize Girmekle Gusül Abdesti Almış Olurmuyuz?
Denize Girmekle Gusül Abdesti Almış Olurmuyuz?
Denize girince gusül abdesti almış sayılırmıyız? Konuyla ilgili bilgileri Nedirkibu.com da sizler için paylaşıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri yüksek Kurulu Dini Soruları cevaplandırma Platformu’nda 4 Agustos’ta yer alan cünüpluk ve gusül ile ilgili 8 yeni fetvadan 'Cünüp olarak denize giren kimse gusül abdesti almış olur mu?' sorusuna ilişkin şöyle denildi:

"Cünüp olan kimsenin gusül abdesti alarak temizlenmesi gerekir. Gusül ile ilgili ayette bütün vücudun iyice yıkanması emredilmektedir (Maide, 5/6). Hanefiler’e göre gusül için niyet şart olmamakla birlikte, ağıza ve burna su almak farzdır (İbnü’l-Hümam, Fethu’l-Kadir, Duru’l-Kütübi’l-İlmiyye, Beyrut). Bu itibarla, denize giren kimse, ağız ve burnuna su aldığı takdirde gusletmiş olur. Bazı din bilginlerine göre ise, ağız ve burna su almak sünnettir; fakat niyet farzdır. Bunlara göre ağız ve burna su almasa bile, niyet etmişse gusül geçerli olur (Şirbini, Muğni’l-muhtac, Daru’l-Marife, Beyrut)."

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)