Evde,Bahçede Taze Soğan Nasıl Yetiştirilir?

Nedirkibu.com
Her insanın bilmesi gereken 27 parlak fikir
Evde,Bahçede Taze Soğan Nasıl Yetiştirilir?

Bahçelerinizde, balkonlarınızda organik taze Soğan yetiştirmek mi istiyorsunuz? Nedirkibu.Com da sizlerle paylaşıyoruz.

Taze soğan en ideal bahar aylarının başlarında dikilerek haziran gibi sonuç vererek evlerimize yerleşir. Ama yapılacak kış dikimlerinde özellikle seralarda ve kış bahçelerinde iyi sonuç alınabilir. Çünkü buralarda gece gündüz sıcaklıkları arasında çok fark oluşmayacağı için , dengeli sıcaklığı korumak daha kolay olacağı için bu tarz korunaklı kapalı alanlarda nemi yüksek tutmak koşuluyla taze soğan üretimi yapılabilir.

Taze soğanın dikildiği aylar daha çok baharın ilk ayları, donların bittiği ılıman bölgelerde nisan sonu mayıs başı, soğuk bölgelerde mayıs sonu taze soğan dikimi için uygun bir dönemdir. Sulama da hasatı aldıktan sonra haftada bir veya iki kere olmak üzere toprak neminin sürekli devam ettiği bir ıslaklıkta olacak şekilde yapılmalıdır. Bunu sabah erken saatlerde veya akşam güneş çekildikten sonra ki serin saatlerde yapmak taze soğan için uygundur.

Pet şişede soğan nasıl yetiştirilir yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)