Bazı ilaçların katkı payına zam geliyor. 1 Ekim'de hayata geçecek yeni uygulamayla 218 ilaçta artık daha çok katkı payı ödenecek. Adı 'Taban fiyatı uygulaması' olan uygulamaya göre, aynı etken maddeye sahip  ilaçların tek fiyatı olacak ve fiyatları SGK belirleyecek

İlaçlara Zammı Geliyor?


Düzenleme, kalp, mide, tansiyon gibi 218 ilacı kapsıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, Habertürk'e yaptığı açıklamada, taban fiyatı ayarlamasının ilaç sektöründeki fiyat yüksekliğini aşağıya çekmeye yarayabileceğini belirtti.

"DAHA FAZLA İLAÇ FARKI ÖDEYECEKLER"
Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, ilaç fiyat farklarının arttığını belirterek, “Taban Birim Fiyat Uygulaması sistemine geçilmesi sonucunda vatandaşlar eczanelerimize geldiklerinde daha fazla ilaç fiyat farkı ödeyecekler” dedi.

"ARTIŞ VAR AMA 2 KATI DEĞİL"

SGK Genel Müdürlüğü ise katkı paylarının 2 katına çıkacağı iddialarını yalanladı. Genel Müdür İsmet Köksal Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Artış var ama 2 katı değil. Örneğin 10 liralık ve 11 liralık iki ilacı öderken hekim hastaya 15 liralık da bir ilacı yazmış olabilir. 11 liraya kadar biz ödediğimiz için, 4 lira vatandaşın cebinden çıkmakta." dedi.
-- sponsor içerik --

---