Tırnakların Üstündeki Beyaz Lekeler Neden Olur?

Sizinde dikkatinizi çekmiştir tırnaklarımızın üzerinde beyaz lekeler oluşur. Ve genel bir inanışa göre bu vitamin eksikliğinden kaynaklanır. Peki sizce tırnakların üstündeki beyaz lekeler neden olur?

Bu genel inanış yanlıştır. Tırnağımızın üstündeki beyaz lekelerin vitamin eksikliğiyle ilgisi yoktur. Tırnaklarımızda ki beyaz lekeler mineral eksikliğinden oluşur. Mineraller vücutta düzenleyici etkide bulunurlar ve hepsinin farklı görevleri vardır. Her birinin eksikliğinde vücutta farklı etkileri görülür.

>> TIRNAK BATMASI NASIL GEÇER? EVDE TIRNAK BATMASI TEDAVISI

Tırnak üzerindeki beyaz lekelerin oluşumunda özellikle çinko eksikliği neden olmaktadır. Çinko eksikliğinde tırnaklarda ki beyaz lekeler dışında yaraların geç iyileşmesi, sancılı regl dönemleri, sivilce, büyüme gelişmede gerilik ve kısırlık gibi problemlere de sebep olmaktadır. Tırnak üzerindeki beyaz lekelerin oluşumunda aynı zamanda selenyum, manganez ve magnezyum eksikliğinde de oluşmaktadır. Bu lekelerin oluşmasında ki bir başka sebepler ise tırnak altındaki hava kabarcıkları, tiroit hormon yetersizliği, kansızlık, kalsiyum yetersizliği, keratin hormonu yetersizliği, nefrit ve bazı ilaçların yan etkileridir.

>> OJENIN İÇINE SARIMSAK KOYARSANIZ NE OLUR?
-- sponsor içerik --

---