Tırnak Batması Nasıl Geçer? Evde Tırnak Batması Tedavisi
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Evde Tırnak Batması TedavisiBirçok kişinin  karşılaştığı ancak çözümü noktasında  çok da bilgi sahibi olunmayan  sağlık sorunlarının başında tırnak batması gelmektedir.

Tırnak Batması Nasıl oluşur?

Tırnakların parmağın bir tarafından veya kimi zaman her iki tarafından düzensiz olarak uzaması sonucu deri içerisine doğru girme eğilimine tırnak batması denilmektedir. Sıklıkla ayak başparmağında meydana gelse de diğer parmaklarda da oluşabilmektedir. Tırnak boyunun uzaması ile birlikte  ayak derisinin iç kısımlarına  doğru kazanılan  ivme, öncesinde tahrişe, bir sonraki aşamada ise enfeksiyona neden olabilmektedir.

Tırnak Batmasının Sebepleri nelerdir?

Batmaya neden olan faktörlerin başında tırnak kesme işleminin hatalı yapılması gelmektedir. Bu anlamda tırnakların en dipten kesilmesi yerine biraz daha üst alanlardan kesmeye özen gösterilmelidir. Bir diğer neden, aşırı kilolu olanların karşılaşabileceği ayaklara çok yük binmesidir. Yük arttıkça tırnakların içe doğru gitmesi kaçınılmazdır. Ayak parmaklarına alınan darbeler, mantar  hastalıkları, ayakkabı seçiminde yapılan hataları diğer sebeplerin arasında sayabiliriz
Tırnak Batmasına Çözüm önerileri

Sorunun çözüm önerilerine geçmeden önce rahatsızlığın ne evrede olduğu konusunda bir ayrım yapılması gerekmektedir. Henüz sorunun ilk evresinde iseniz evde uygulayacağız birkaç tedavi yöntemi ile kendi kendinize iyileşme imkanınız vardır. Erken teşhis ile bunlar mümkündür ancak hastalığın  ilerlemiş olması veya yaranın enfeksiyon kapması söz konusu ise  kesinlikle uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde telafisi güç sorunlar ortaya çıkması muhtemeldir.

Tırnak Batmasına Evde tedavi yöntemleri 

Öncelikle yaranın mikrop kapmaması ve yumuşak halde durabilmesi için uygulayacağınız ilk yöntem ayağı tuzlu suda bekletmek olacaktır. Ortalama 1 litre suya atacağınız 2 çay kaşığı tuz ile karışımı hazırlarsınız. Günde 2 devam uygulanması tavsiye edilmektedir.

Tedavi şekli törpü kullanmaktır. Aslında buna önleyici tedavi de diyebiliriz. Tırnakların kesilmesi sonrası sivri ve keskin olan yerlerin törpü vasıtası ile küt hale getirilmesi, daha rahatsızlık başlamadan engellenmiş olacaktır.

Tırnağın içe doğru ilerlemesinin önlenmesi için tampon kullanmak da çözüm olacaktır. Bu noktada tırnak ile temas ettiği deri arasına steril bir pamuk parçasının cımbız vasıtası ile yerleştirilmesi gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken; pamuğun yerleştirilmesi esnasında acı olma ihtimalinin yüksek oluşudur.

Tırnak batması fiziksel olarak engellense de  asıl dikkat edilmesi gereken husus yaranın enfeksiyon  kapmasına engel olmaktadır. Bunun yolu her gün o alanı temizlemektir.
Son olarak tırnak batmasına çözüm bulunamaz ise halk arasında tırnak çekme denilen işlem uzman hekimlerce yapılmaktadır. Biraz ağrılı bir süreç olsa da kesin çözüm olarak fayda sağlamaktadır.
-- sponsor içerik --

---