Nişadır faydaları
Nişadır Nedir, Nişadır Faydaları

Nişadır ile ilgili bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Nişadır Nedir?

Nişadır, kelimesi çok aşina olduğumuz bir kelime olarak bilinir. Öyle ki atasözlerimizde bile adı geçmektedir. Nişadır tarihi çok eski tarihlere dayanmaktadır uzun zamanlardan bu güne halen aktar dükkanlarında satılmakta ve bulunmaktadır. 

Nişadır çok eski bir tarih bilgilerinde mükerrer ve vasat olarak iki çeşit olduğu bilgileri kayıtlarda bulunmaktadır. Yazımızda nişadır ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.


Nişadır Nedir Ve Hangi Alanlarda Kullanılır?


Nişadır genellikle amonyum klorürün halk arasında bilinen adıdır. Nişadır yapı itibari ile kristal yapılı bir çeşit tuzdur. 

Nişadır tuzunun çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır. Örneğin nişadır çok azda olsa azotlu gübre içerisinde kullanılır, piyasalarda bulunan özellikle kuru pillerin yapımında kullanılmakta, tekstil alanlarında, çeşitli kimya laboratuvarlarında, deri sanayinde ve ayrıca solvay yönteminde kullanılmaktadır. 

Nişadır 340 derecede saflaştırılan bir tuz çeşididir. Ayrıca nişadır lehim işlerinde, elektrolit lökranşe pillerinde, boyacılık sektörün de ve kimyasalların analizinde de kullanılmaktadır.


Nişadır Özellikleri Ve Bilinen Yeri


Nişadır çok çeşitli kurutucu etkisi tıp alanında bilinir hem içer den hemde dışarıdan kurutma özelliği vardır. 

Nişadır mukoza üstünde irritasyon yaparak salgının artmasından ileri gelmektedir. Nişadır kişilerde bulantı ve kusma gibi yan etkiler yapmaktadır. 

Tıp alanında nişadırın büyük bir bölümü çözeltisi larenjit yada faranjitte de kullanılmaktadır. Nişadırın tıp alanında kullanılması gereken doz ise 0.34 gramdır. 

Ayrıca nişadır çeşitli lehim yapımında da kullanılmaktadır. Ve nişadır berberlerin kullanmakta olduğu kan taşı diye bilinen taş içerisinde de bulunmaktadır. 

Nişadır amonyak tuzu olarak bilinir tuzun ayrışması sonucunda oluşan amonyak ve hihroklorik asit metalin üzerinde oluşan oksit (pas) tabakanın kaldırılması sonucunda metallerde nişadırın lehim yapılmasında müsait hale gelmektedir. 

Nişadır genellikle tabiat da yanmakta olan volkanların bulunduğu yerlerde çok sık görülür. Nişadır kimyasal olarak renksiz olma özelliğine sahiptir.


Nişadır Sağlık Alanında Kullanımı


Nişadır sağlık alanında çeşitli yerlerde kullanılmaktadır. Örneğin nişadırın emici özelliği sebebi ile mide suyunun emilmesi için hastaya küçük parçalar halinde hastaya yutturulur. Yine nişadır kişinin bademciklerin de oluşan iltihaplanmaların kurutulması alanında da kullanılmaktadır. Ve nişadır egzama ve ağız yaraları hastalığında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Günde 0,3-0,4 gr kullanılır. Fazlası bulantı ve kusma yapar.Mide suyunu almak ve mide sarkmasını önlemek için sabahları buğday tanesi kadar veya biraz daha fazlası yutulur. Alerjide suya, bir miktar nişadır ıslatılır. Yudum yudum içilir. (1 litre suya, 1- 2 gr 1 günde tüketilir) Egzamada 100 gr nişadır toz haline getirilir, sabah ve akşam yarım nohut miktarı içilir tükeninceye kadar devam edilir. 

Haricen: Küçük dil sarkmasında ve boğaz ağrısında boğaza az bir miktar üfürülür,  Bademcikte limon suyunda eritilmiş nişadırla gargara yapılır. Bademcik, laranjit, faranjit, boğaz ağrısında bir bardak suda 2-4 gr eritilir. Bununla gargara yapılır. Temreğide az bir miktarı suda eritilir. Günde birkaç defa üzerine sürülür, parmak şişmesinde de aynı sudan sürülür.


Nişadır ile ilgili En çok merak edilenler; nişadır egzama için nasıl kullanılır, nişadır neye iyi gelir, nişadır neye iyi gelir, nişadır ne demek, nişadır içilir mi, nişadırın faydaları, nişadır nedir ne işe yarar, nişadır kullanım alanları


Uyarı: Burada yer alan bilgi , değerlendirmeler ve uygulamalar, Hiç bir surette kişinin hastalığına tanı veya tedavi etme niteliği taşımamaktadır. Bu yazı internet ortamından alıntılarla zenginleştirilmiştir. Lütfen hastalıklarınız ve tedavi için doktorunuza danışınız.


-- sponsor içerik --

---