Malala Yusufzay Kimdir?

2014 Nobel Barış Ödülünü kazanan Malala Yusufzay kimdir? Malala Yusufzay nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte size genç kadının hayat hikayesi...

1997'de Pakistan'da dünyaya gelen Malala Yusufzay, ülkesinin Svat Vadisi olarak bilinen bölgesinde yaşamaktadır. Genç yaşında kendisini eğitim ve kadın hakları konularına adayan Malala Yusufzay, ülkesinde sembol bir isim olarak öne çıkmaktadır.

Hırslı bir aktivist olarak bilinen Malala Yusufzay, Pakistan hükümeti tarafından 2011 yılında "Ulusal Barış Ödülü" ile onurlandırılmıştır. Dünya çapında ilk defa BBC'nin Urdu dilinde servis yapan yayınıyla tanınan Malala Yusufzay, Taliban militanlarıyla yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı günlükleriyle tüm dünyanın gündemine oturmuştur. New York Times gazetesinin hazırladığı belgeselde kendisine yer bulma şansı yakalayan Malala Yusufzay, ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede de bölgesinin sıkıntılarını dünya siyasetine anlatma fırsatı yakalamıştır.

2012 yılında Taliban militanlarının saldırısına uğrayan Malala Yusufzay başından ve boynundan vurularak yaralanmıştır. Bu saldırı öncesi Pakistanlı kızların eğitim haklarıyla ilgili yaptığı çalışmalar sebebiyle, Taliban'ın ölüm listesinde bulunan Malala Yusufzay, önce BAE sonrasında da İngiltere'de tedavi edilmiştir.
-- sponsor içerik --

---