Kurban Bayramı ile birlikte en büyük sorun kurban kesim alanlarında yaşandı.Ankara da Mamak Ortaköy Kurban satışı ve kesimi için hazırlanan alanda kurban kesenler için Kurban kesimi tam anlamıyla eziyete dönüştü.

Mamak Ortaköy Kurban Kesim Alanı!
Kurban satışı için yaklaşık 370 çadırın kurulduğu engebeli alan, sabahtan başlayan trafik ile adeta ulaşılması zor bir alan haline geldi ve gün boyu bu şekilde devam etti. Trafik yüzünden sopalı kavganın yaşandığı alanda güvenlik sıkıntısıda ön plana çıktı.

Kurbanları aldıktan sonra bir sıkıntıda kasap bulmakta çıktı. Kasaplıkla ilgisi olmayan kişiler bu işe soyununca iş biraz daha zorlaştı.Kurban kesenler dağ-tepe demeden boş buldukları alanlarda kurbanlarını kesmek zorunda kaldı ve kesilen kurbanların iç organlarıda çevreye dağıldı..Kısacası manzara rezaletti.

Bu şekilde bir Kurban Kesim alanı oluşturan Belediyeye biraz daha hizmet için çalışması gerektiğini hatırlatıyor ve modern kesim alanları için yatırıma davet ediyoruz.

Modern ve Kolay Kurban kesim alanı için Neler yapılabilir?
1-Öncelikle kurban satış alanı ve kesim alanının birbirinden biraz uzaklaştırılması gerekir.Kurbanlıkların satıldığı alanın,çadırın hemen yanında kurban kesmek ne kadar doğru ve sağlıklıdır?
2-İnsanları kurban kesim alanı diye dağlara çıkartmak yerine, düz bir alan hazırlanıp modern tesisler gibi askı sistemi kurulmalı,ortalıkta kan ve pis görüntüler oluşması engellenmelidir.
3-Belediyeden izin alan,eğitim alan gerçek kasaplar bu işi yine para karşılığında temiz alanlarda yapmalıdır.
Örneğin büyükbaş için 100 TL kesim ücreti belirlenmeli 20-30 kasap aynı anda hızlıca kesimi,deri yüzmeyi tamamlayıp eti 4-5 parçaya bölüp kurban sahiplerine teslim edebilmelidir.Her kesim için 100 TL toplayan belediye hem yaptığı yatırımı bir kaç yıl içinde amorti edebilir hemde kasaplara ücretini ödeyebilir.
4-Kesim alanında trafik tek yönlü yollar olarak düzenlenmeli, hayvanlarını satıp kamyonlarıyla erkenden kurban satış alanından gitmek isteyen satışcılara izin verilmeyerek kamyon trafiği engellenmelidir.Alanda boş kamyonetlerin girişine izin verilmemeli, hayvanların kamyonlara yüklenebileceği farklı bir güzergah belirlenmeli.Çadırların arka kısımlarından hayvanlar yüklenebilir alanlar oluşturulmalıdır.

Bu şekilde eminiz ki kurban bayramlarında kurban kesimi eziyete dönüşmez kimsenin ağzının tadı kaçmaz.Kavga dövüş olmadan herkes huzur içinde kurbanlarını kesip, evlerine dönebilir.

Yani bu seneki manzarayı gördükten sonra önümüzde ki senede yine aynı bu şekilde biz kesim alanı oluşturulacaksa Mamakta ki ortaköy kurban kesim alanını tavsiye etmiyoruz.

İyi Bayramlar...

-- sponsor içerik --

---