Öykü gürel ile ilgili haberimizi sizler için paylaşıyoruz.Öykü Gürel ile ilgili bilgilere ve Öykü Gürel resimlerine nedirkibu.com dan ulaşabilirsiniz.

KIZIM Nerede, Medcezir dizilerinden tanıdığımız Özge Gürel başrolünü üstlendiği, Fox TV’de yayınlanan Kiraz Mevsimi dizisinde uzun süre platonik aşkı olan hayalperest bir genç kızı canlandırıyor. ,

Oyunculukla olan bağınız ne zaman başladı?
Oyuncu olmayı 18 yaşındayken biraz zorladım. Konservatuvar sınavına girdim Eskişehir’de İşletme okuyordum aynı zamanda. Lüzumsuz bir özgüvenle kazanabileceğimi zannetmiştim. Düşler Film Akademi’ye yazıldım daha sonra. Oyunculuk yönetimi diye bir ders vardı. Özel hoca ikinci üçüncü derste, ‘Kızım Nerede’ projesi için yönlendirdi. Görüşmeye gittim, her şey öyle başladı.

“Deneme yanılma yöntemine göre ne istediğime karar verdim” demişsiniz...
17-18 yaşında sürekli karar değiştirip sonucunda yanlış olduğunu bir şekilde gördüğüm kararlar verdim hep. Uzun vadeli değil kısa vadeli planlardı. Eskişehir’e okumaya gittiğimde istediğim bu değil dedim ama ne istediğimi de bilmiyordum. Bu mantığı oturtarak seçenekleri düşünerek deneme yanılma yaşadım.

Özellikle oynamak istediğiniz bir rol var mı?
Deli kadınları oynamayı çok severim. Böyle 35-40 yaşlarında deli, mutsuz kadınlar oluyor ya sınırsız, sanki dünya onlar için dönüyormuş gibi cüretkâr kadınları oynamayı çok istiyorum. Mesela elinde sigarası seninle bağıra bağıra kavga eden ama 5 dakika sonra “Ne haber” diyebilen tipleri.

Siz de böyle bir kadın olur musunuz?
İnşallah. Çok mutlu oluyorlar bence. Onların zararı kendine. Çatışmalarını içinde yaşıyorlar. Çatışmalı kadınları seviyorum. Naif rolleri fazla sevmem.

Sinema ya da dizi olarak bir ayrımınız var mı?
Tabii ki sinema. Diziler uzun vadede çok güzel. Çünkü sürekli pratik yapıyorsun. Benim gibi oyuncular için efsane. Her gün oyunculuk yapıyorum. Bunu başka nerede yakalayabilirim ki. Ancak sinemadaki özen çok güzel geliyor bana. Daha saklanabilir, kolay tüketilemeyen bir şey gibi. Hepimizin, dizi arşivi yoktur ama sinema arşivi vardır mesela.

“Bu filmde Özge Gürel oynuyorsa izlenir” dendiğinde neler hisedersiniz?
Kendimi şu an öyle hayal edemiyorum. Dürüst olmak lazım ama hayat öyle sürprizlerle dolu ki. 3 gün sonra karşıma ne çıkar bilinmez ya da 1 sene sonra kendi içimde oyunculuğu oturtmuş olabilirim. Bir rol gelir kendimi bulurum rolde ve deli gibi oynarım.


Sosyal medya ile aranız nasıl?
Kötü. Aktif bir kullanıcı değilim. Sadece Instagram’ı aktif bir şekilde kullanıyorum o kadar. Onun dışında Twitter’ı yeni açtım sahte hesaplar yüzünden.


Penelope Cruze hayranıymışsınız...
Penelope çok olduğu bir kadın. Hiç zorlama yok, doğal haliyle seksi. Haline tavrına hayran olduğum bir kadın. Ben de her şeyi akışına bırakıyorum. ‘Saçımı böyle yapayım’, ‘Makyajım nasıl oldu?’ gibi şeyler düşünmüyorum.

Hayal kırıklığı yaşadığınız noktalar oldu mu?
Kızım Nerede’de oyunculuk yaptıktan sonra biraz hissettim o hayal kırıklığını. Kaygıyla başladığım için ‘Oldu mu, olmadı mı, yeteneğim var mı?’ gibi düşüncelere kapıldım. O dönem kafam tekrar karıştı. Pastacılık okuluna yazıldım hatta.

Oyuncu koçunuzla sürekli eğitimlere devam ediyor musunuz?
Eğitim almaya devam edeceğim çünkü dış göze, karakteri çıkarırken onu benden daha iyi bilen birine her zaman ihtiyacım olacak. Bundan çok fazla zevk alıyorum. Bir iş yapıyorum ve daha iyi olsun diye destek alıyorum.

Zorlandığınız şeyler oluyor mu eğitim sürecinde?
Her zaman zorluk çekiyorum. Benim oyunculuk geçmişim çok kısa yolun çok başında olduğum için de sıfır iddia ile yola devam ediyorum. Kıyasım kendi kendime. 10 senelik oyuncu ile kendimi bir tutamam. 1. yılımla 2. yılım arasında fark var ve zorluklar zamanla aşılacak.


Kiraz Mevsimi dizisine nasıl dahil oldunuz?
Kiraz Mevsimi ani oldu bizim için. Başka bir işe devam ediyordum. Senaryoyu çok beğendim aynı zamanda romantik komedi yapmadığımı fark ettim. İlk defa, daha kendime yakın ve eğlenceli bir rol geldi. Oynarken yeni bir şey öğreneceğim diyerek ben de dahil olmak istedim diziye.

Öykü karakterinden bahsedelim biraz...
Öykü çok karşılaşacağımız biri aslında. Kendi içinde dünyası var sıradan bir kız gibi görünse de iç dünyası farklı. Hayalleri ve umutları var. Babasının yokluğunu yaşıyor. Onu koruyup kollayacak tanıdığı bildiği bir adam çok önemli; o yüzden de çocukluğundan beri gördüğü ilk adam olan mahallenin çocuğu Mete’ye âşık oluyor.

Set ortamınız nasıl?
Arkadaşlarımla vakit geçiriyormuşum gibi bir ortamdayım. Sette herkes yaşıtın; büyükler de benden çok şey bilen; sürekli yeni şeyler öğrenmek istediğim kişiler. Nilperi benim çok yakın kız arkadaşım zaten sette çimenlere yayılıp dedikodu yapıyoruz.
-- sponsor içerik --

---