E-Nabız Nedir? E-Nabız Şifresi Nasıl Alınır? E-Nabızda Bulunan Bilgiler

E-Nabız Nedir? E-Nabız sistemi ile sağlık bilgilerinizi kolayca takip edebileceksiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından internet üzerinden uygulanabilen bu sistem sayesinde bilgilerinize artık bir tıkla ulaşabileceksiniz.

E-Nabız kişisel sağlık sistemine getirdiği yenilikler ile birlikte hayatlarımızdaki yerini aldı. Tıbbi geçmiş bilgilerinizden yapılan tetkiklere ve tedavilerin sonuçlarına kadar birçok kaynağa E-Nabız sistemi ile kolayca ulaşmamız mümkün hale geldi.

E-Nabız nedir?

E-Nabız giriş için kendi internet sitesi olan enabiz.gov.tr adresinden profil bilgilerinizi görüntüleyebiliyor ve bu bölümden çeşitli güncellemelerinizi kendiniz yapabiliyorsunuz. Bu hizmetten yararlanabilmeniz için TC kimlik numaranızın ve e-devlet şifrenizin olması yeterli.

E-Nabız neden önemli?

Hastalık aşamasında tedavinin önemli olduğu süreçte sizin verdiğiniz yetkilendirme ile sağlık kayıtlarınızı hekimlerce paylaşabiliyor ve süreci hızlandırabiliyorsunuz. Böylelikle tanı, teşhis ve tedavi aşamalarındaki önemli olan noktaları takip etmeniz daha kolay bir hal almış oluyor.

Hangi gün hangi hastaneye gitmiştim gibi soruları ve hastane randevularınızı unutuyorsanız E-nabız uygulamasında bunları takvim şeklinde görebiliyorsunuz. Geçmişte yaptığınız sağlık tesisi ziyaretlerinizi hastane ve doktor bilgisi gibi detayların arşivini profil sayfanızda sizlerle paylaşıyor.

E-Nabız uygulaması ile aynı zamanda gittiğiniz sağlık tesislerinde aldığınız tüm hizmeti değerlendirilebiliyor ve yorumlayabiliyorsunuz. Bu notların Sağlık Bakanlığı birimlerince incelenip geri dönüş olarak değerlendirildiğini de belirtelim.

Giyilebilir teknoloji ile uyumlu

E-Nabız gündelik hayatta da kolaylık sağlanmayı hedeflenerek teknolojiye uyum sağlayacak bir altyapı ile karşımıza çıkıyor.  Spor yaptığınız zaman adım ve nabız kontrolleri ile yanınızda yerlerini almaya başlayan yeni nesil akıllı bileklikler ve bluetooth özelliği taşıyan şeker ölçüm, tansiyon gibi cihazlar kişisel e-nabız uygulamasındaki profil sayfanıza entegre olabiliyor. Bu sayede sağlık geçmişinizi tek bir yerde kayıt altında tutarak sürekli güncel kalmasını da sağlamış oluyorsunuz.

E-Nabız uygulamasını Windows Phone, itunes ve Google play ile bütün akıllı telefonlara indirebiliyor ve bu sayede sağlık bilgilerinize her yerden erişme imkanına da sahip oluyorsunuz.

112 Acil butonu elinizin altında

E-Nabız uygulamasında yer alan 112 acil butonu sayesinde acil durumlarda müdahale için uygulamadan gelen konum bilgisi ile en hızlı şekilde sağlık ekipleri ile paylaşılıyor. Hızlı bir şekilde ekipler olay yerine konuma bilginizden size ulaşabiliyor.

E-Nabız kişisel sağlık sistemi birçok yenilik ve kolaylık hayatımızda yerini almaya devam edecek. Sağlık Bakanlığı gelecekte E-Nabız ile ilgili özellikle engelli vatandaşlar için yeni projeler yapılması konusunda çalışmaların yapıldığını belirtmişti.
-- sponsor içerik --

---